Montalbano

Jottei tämä blogi muuttuisi ihan matkablogiksi, ajattelin tehdä pitkästä aikaa kosmetiikkapostauksen. Osa näistä ovat olleet minulla käytössä jo jonkin aikaa, Lushin shampoopala on aika uusi.

Latvani olivat todella kuivassa kunnossa, joten halusin vaihtaa shampootani. Aiemmin pesin hiukseni oliiviöljysaippualla. En ole koskaan omistanut Lushin tuotteita, Ljubljanassa ollessani poikkesin kyseiseen liikkeeseen ja kyselin shampoopalaa rasvaiselle tukalle (Jos teillä on vinkata hyviä Lush-tuotteita, kertokaa! Olen ihan uusi Lushin tuotteiden kanssa). Myyjä suositteli tätä Montalbanoa, joten ostin sen ja samalla metallisen säilytysrasian. (Kirjoitan muuten kandiani komisario Montalbanosta, hauska yhteensattuma! :D) Ihastuin shampoopalan raikkaaseen sitrustuoksuun ja yllätyin, miten pehmeäksi se jättää tukkani pesun jälkeen! En tarvitse edes hoitoainetta. Mitä tulee hiusten rasvaisuuteen, olen edelleen joutunut pesemään hiukseni joka toinen päivä, eli tällä tuotteella en ole onnistunut pidentämään pesuväliäni. Mutta toisaalta nyt täällä on ihan törkeän kuuma, ja tekisi mieli käydä suihkussa neljä kertaa päivässä, joten en voisi kuvitella tällä helteellä peseväni tukkaa vain pari kertaa viikossa. Miinuksena sanoisin tästä tuotteesta että kaipaisin hieman lisää volyymia hiuksiini, ehkä seuraavaksi kokeilen Seanik-shampoopalaa, sen luvattiin tuovan hiuksiin tuuheutta. En muuten tiedä minkä hintaisia Lushin tuotteet ovat kivijalkamyymälöissä Helsingissä, mutta Ljubljanan tuotteet olivat halvempia kuin Lushin nettikaupan tuotteet. Nettikaupassa Montalbanon hinta on 13,95 euroa, minä maksoin siitä Ljubljanan liikkeessä 8,95 euroa. Joten jos Ljubljanaan olette menossa, kannattaa poiketa Lushilla! :)



Ennen Italiaan tuloani kävin ostamassa Ruohonjuuresta uuden ripsivärin. Oli kiire enkä sen enempiä testailuja ehtinyt tekemään, nappasin tarjouslootasta tämän Avrilin ripsivärin. Ei minulla tästä ole mitään ihmeellistä sanottavaa, hyvä ripsari ja tekee suht isot ripset. Miinuksena se, ettei ole vedenkestävä ja harjaosan muoto voisi olla vähän erilainen, helpottaisi värin levittämistä ripsiin. Hakusessa minulla on ollut pitkään täydellinen kajaali, jos joku tietää pysyvän ja eläinkokeettoman kajaalin, saa vinkata!



Olen yrittänyt vaihtaa mahdollisimman monet kosmetiikkatuotteeni muovittomiin versioihin. Helposti tämä on onnistunut shampoiden ja saippuoiden kanssa, mutta esimerkiksi meikit ja deodorantit eivät ole olleet niin helppoja. Äitini oli tilannut nettikaupasta tällaisen metallirasiassa olevan deodorantin, ihastuin siihen ja tilasin samanlaisen itselleni. Tuote on luonnollisista raaka-aineista tehty, siinä on perunajauhoa, shea- ja kaakaovoita ja eteerisiä öljyjä. Tuotetta on vähän vaikea ottaa purkista, pitäisi olla jokin puinen tikku tms. mutta muuten tosi kelpo tuote! Tätä löytyy eri tuoksuisina. Tämä kulkee helposti mukana pienen kokonsa ansiosta ja menee käsimatkatavaroihin lentäessä. Ja onhan tuo metallipurkki tosi söpö. :) Olen tosi tyytyväinen, että löysin muovittoman ja luonnollisen deodorantin! Saaren taika on kotimainen yritys, joka deodoranttien lisäksi valmistaa esimerkiksi pyykkietikkaa, siivoustuotteita sekä saippuoita.



English translation:

So that this blog doesn't turn in to a travel blog, I wanted to write about cosmetics. I have never before used Lush's products. When I was in Ljubljana (Slovenia) I visited the store because I needed a new shampoo. I have washed my hair with olive oil soap, but now I wanted a proper shampoo because my ends were really dry. Seller recommended me Montalbano for my greasy hair so I bought that one. I love the scent of this product! It is so fresh with lemon scent. This shampoo leaves my hair so soft! I don't even need conditioner. It hasn't help with the greasiness of my hair, I still have to wash my hair every other day. But in the other hand it is really hot here in Florence, so I couldn't wash my hair only twice a week or something. I also hoped to get more volume to my hair with this product. I don't know how much cost the Lush products in stores usually, in Ljubljana they were cheaper than in Finland's online store.

Before I came to Italy I bought this Avril's mascara. It is a good one, nothing special to say about it. Minus is that it is not waterproof and the brush is strange shaped, not so easy to apply on lashes.

The last one is a Finnish product, so I think you can't find these anywhere else. It is a deodorant in a metal box. I was really happy when I found this one, I try to update my cosmetics to plastic free ones. It is easy with shampoos and soaps but not so easy with make up and deodorants. This deodorant is from a small local business and it is made from natural ingredients: shea butter, coconut butter, potato starch and natural oils.

Kommentit

  1. Mulla on ollut tuo Montalbano käytössä parin kesän ajan ja oon tykännyt kovasti. Talveksi mulla on sitten hiuspohjalle hoitavampi Honey I washed my hair. Oon tykännyt ostaa Lushilta myös hierontapaloja ja palasaippuoita. Niillä on myös useita ihania tuoksuja, joista oon tähän mennessä kotiuttanut laventelisen Twilight body sprayn. Suomessa Lushilla taitaa olla samat hinnat riippumatta siitä ostaako nettikaupasta vai kivijalasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi toi body spray kuulostaa kivalta! Ois kiva kokeilla kans jotain hiusnaamioita ja kuorintavoiteita :)

      Poista
  2. Seanik on muuten ihan kiva, mutta kuluttaa ainakin suoravärin pois hiuksista tehokkaasti :'D Muita shampoopaloja en olekaan sen jälkeen uskaltanut kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui tekeeköhän samoin hennan kanssa :O Toi Montalbano voi kuulemma vaalentaa tukkaa, mutta en oo kyllä huomannu omassa tukassa mitään muutosta onneks :D

      Poista

Lähetä kommentti