Sunday, April 22, 2018

Viininmaistelua Toscanassa

Vietin yhden sunnuntain pari viikkoa sitten kierrellen toscanalaisia kaupunkeja ja maistellen viinejä. Ensimmäinen kohteemme oli Montepulciano, missä meille oli buukattu ihan virallinen viininmaistelu Cantina Ercolanissa. Tämä paikallinen perheyritys valmistaa viinien lisäksi muun muassa oliiviöljyä, juustoa ja tryffelituotteita. Oppaamme oli perheen jäsen, ja hän kertoi sukunsa valmistaneen viinejä jo vuosisatojen ajan. Samalla pääsimme kiertelemään liikkeen kellaritiloja oppaan johdolla, sieltä löytyi jättimäisiä viinitynnyreitä ja jopa etruskihauta.

En ymmärrä viineistä paljon mitään, mutta sen voin sanoa, että kyllä huomasi eron näiden laadukkaiden maisteluviinien ja sen kahden euron vakkariviinipulloni välillä. :D Ihan mielettömän hyviä viinejä! Ja oliivi- ja tryffeliöljy vaalean leivän päällä oli myös taivaallista. En raaskinut ostaa mitään, mutta nyt ainakin tiedän, että montepulcianolainen viini on hyvää ja sitä ostan seuraavan kerran kun viinihyllylle on asiaa.Montepulcianon jälkeen suunnistimme kohti Montalcinoa, mutta keskellä Toscanan ihanaa maaseutua muutimme mielemme ja menimmekin Monticchielloon ja viimeisenä Pienzaan. Näistä kahdesta kaupungista minulla ei ole kauheasti onnistuneita kuvia, keskityin vaan räpsimään kuvia ihanasta Toscanan maaseudusta. Sitten kun olen isona rikas, ostan sieltä huvilan ja vietän siellä kaikki kesälomani. <3

English translation:

I spent one Sunday two weeks ago exploring the Tuscany and attending to wine tasting. First we went to Montepulciano where we had booked a professional wine tasting in Cantina Ercolani and we also got to see the huge cellar with wine barrels and Etruscian tomb. This local wine maker family has made wines for centuries, beside wines the also produce for example olive oils, truffle products and cheese.

I don't understand anything about wines, but I could tell the difference between the wine tasting wines and the basic two euro wine that I usually buy from supermarket. :D The wine was amazing and so was the other products we got to try. I didn't buy anything, but now I know that good wine comes from Montepulciano!

After Montepulciano we headed for Montalcino but in the middle of the beautiful Tuscany countryside, we changed our minds and went to Monticchiello and Pienza instead. They were cute little towns. It was so nice to drive around the Tuscany countryside, I'm in love with that. When I become rich I will buy a villa from there and spend there all my summers. <3

No comments:

Post a Comment