Friday, March 2, 2018

Vaihtoon!

Ciao! Oli tarkoitus päivitellä viime viikolla, mutta oli sen verran kiirus koulujuttujen ja pakkaamisen kanssa. Tiistaina oli herätys neljältä aamulla ja matkasin kohti Helsinki-Vantaan kenttää. Lennon piti lähteä yhdeksän aikoihin, mutta kone nousi ilmaan puoli tuntia myöhässä. Ei siinä muuten mitään, mutta minun piti vaihtaa konetta Pariisissa ja vaihtoaikani oli vain tunti. Myöhästymisen takia vain 25 minuuttia. Pariisin kenttä on jättimäinen ja jatkolentoni lähti eri terminaalista. Olin ihan eksyksissä kentällä ja henkilökunta oli aika haluton puhumaan englantia, kun yritin kysyä apua. Lopulta löysin porttini, mutta en enää päässyt sisään. Onneksi sain uuden lennon iltapäivälle ihan ilmaiseksi, koska myöhästyminen oli lentoyhtiön vika. Odottelin sitten muutaman tunnin lentokentällä ja viideltä pääsin vihdoin koneeseen. Saavuin Firenzen kentälle puoli kahdeksalta. Menin bussilla keskustaan, missä kaverini oli minua vastassa. Pääsin hänen luokseen majoittumaan, oma kämppäni on vapaa vasta parin viikon päästä.


En ajatellut, että tulen tänne palelemaan, mutta toisin kävi. :D En pakannut kauheasti lämmintä vaatetta mukaan, ajattelin että kohtahan ne lämpimät kelit tulee. Otin vain yhden villapaidan mukaan. Täällä on ollut todella kylmä, palelen jatkuvasti, sillä talot ovat vanhoja ja kylmiä, joten sisälläkään ei ole lämmin. Iski vielä flunssakin kivasti tähän heti alkuun. Pitää käydä ostamassa pyjama ja lämpimät tossut niin kivempi kämpässä kivilattioilla kävellä eikä tarvitse yöllä palella.

Keskiviikkona käytiin kaverin kanssa Firenzen yliopiston infopäivässä ja sitten käveltiin kaupungilla. Duomon läheltä ostin kivan hupparin lämmikkeeksi, siinä luki Firenzen yliopisto. Sen jälkeen käytiin syömässä pizzaa mun ekan Firenze-päivän kunniaksi. :)Torstaina piti alkaa koulu, mutta saatiin keskiviikkona viestiä, että huonon sään takia ensimmäinen koulupäivä on peruttu. :D Torstaina satoi hieman lunta, hui! :D Kaduilla oli liikkeellä paljon vähemmän ihmisiä tämän ihmeellisen sääilmiön takia. Käytiin ottamassa kuvia lumisesta Duomosta, tällaista ei ihan joka päivä pääse kokemaan.

Mentiin tänään aamuluennolle, koska kukaan ei ollut ilmoittanut, ettei koulua olisi. Opettaja ei ikinä tullut paikalle, joten päättelimme että tämäkin koulupäivä oli peruttu. :D Tänään ei edes satanut lunta vaan vettä ja silti oli opettajat haluttomia tulemaan töihin. :D Maanantainakaan ei ole koulua, sillä silloin on äänestyspäivä, eli koulu alkaakin sitten vasta ensi tiistaina. Toivottavasti! Tämmöinen meininki täällä.
English translation:

Ciao! Last Tuesday I woke up at four o'clock in the morning and started my journey to Italy, Florence. My flight from Helsinki to Paris was late so I missed my flight Paris-Florence. I got a new flight for the afternoon. Finally I arrived to Florence at 19.30 and took a bus to the city centre where my friend was waiting for me. I'm currently staying at her place, my appartment will be free after two weeks.

I didn't pack much warm clothes with me and now I'm freezing all the time here! The weather is much warmer than in Finland but still cold. And inside I'm freezing too, the buildings are cold. I have to go to buy something warm! I bought one hoodie where is written Firenze university, it was nice.

On Thursday it was supposed to be my first school day but it was cancelled due to bad weather. :D In Finland we have to go to school even when there's minus 30 degrees and raining cats and dogs. On Thursday there were a little bit of snow, that's all. Today it was only raining but lectures were cancelled. On Monday there's no school either because it's the election day. Hopefully the school starts on Tuesday! :D

2 comments:

 1. Musta on jotenkin tosi hassu ajatus, että porukka on töissä kansainvälisellä lentokentällä eikä tahdo puhua englantia :D Onneksi kuitenkin jatkolennon vaihtaminen sujui mallikkaasti.

  Herkullisen näköinen tuo pizza! Ja ihania kuvia muutenkin, tuossa arkkitehtuurissa on jotain niin tunnelmallista <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Mut kai ranskalaiset on vähä haluttomia puhumaan enkkua vaikka osaisivatkin. :D

   Joo siis rakastan tuota Duomoa, sitä on pakko aina ohikulkiessa ihastella <3 <3

   Delete