Monday, February 5, 2018

Bullet Journal

Diy-postaus luvassa pitkästä aikaa! Ajattelin esitellä omaa bullet journalia (onko sille suomeksi jokin fiksu nimi? :D). Bullet journal-villitys on ollut jo jonkin aikaa, minä innostuin aiheesta joululomalla. Minuun iski tarve tehdä jotain luovaa, ja Pinterestissä näin ihania bullet journal-ideoita. Minulla on myös ollut aina ongelmana löytää täydellistä kalenteria, kaikista tuntuu aina puuttuvan jotain. Kävin sitten kirjakaupassa ja ostin kyniä, tyhjän bullet journal-vihkon ja tarroja. Bullet journaliin siis kelpaa mikä vaan vihko, mutta tuo virallinen versio on semmoinen pisteellinen (eli viivojen tilalla on tasaisia pisterivejä), jotka helpottavat piirtämään suoria viivoja tms kuvioita ja auttavat tekstiä pysymään "viivalla".


Netistä löytyy mitä mielikuvituksellisimpia ja taiteellisia bujoja, minä päätin tehdä yksinkertaisemman, sillä en halunnut käyttää kalenteriin liikaa aikaa. Siinä olisi voinut inspiraatio tyssätä kesken kaiken jos olisin joka sivun ruvennut täyttämään piirustuksilla sun muilla. :D Valitsin vihkoksi ihan tuollaisen mustan, kovakantisen perusvihkon, ajattelin koristella kannen noilla isommilla tarroilla. (Miten voi olla, että eilen pyyhin pölyt ja tuo pöytä on taas pölyisen näköinen, mustien huonekalujen miinus puoli :D, sama pätee mustaan vihkon kanteen.)

Näppärän Bullet journalista tekee sisällysluettelo. Sen lisäksi laitoin Bullet journaliini vuosi-, kuukausi- ja viikkonäkymät. Kuukausinäkymät ovat minunlaiselleni hajamieliselle ihmiselle pelastus, yhdellä silmäyksellä näen, mitä tuleva kuukausi pitää sisällään. Jokaisen kuukausinäkymän viereen olen laittanut To Do-listan, eli mitä minun pitää sinä kuukautena hoitaa. Sen lisäksi minulla on yhdellä sivulla kuukauden menot eli kirjaan kaikki, mihin olen kuluttanut rahaa. Tämän vieressä minulla on kuukausittainen habit tracker, minkä kautta voin seurata mitä olen kuukauden aikana tehnyt. Esimerkiksi kuinka monena päivänä olen venytellyt, tehnyt jotain luovaa, nähnyt kavereita tai nukkunut hyvin. Kuukausinäkymän, To Do-listan, menojen ja habit trackerin jälkeen kalenterissa tulee viikkonäkymät kyseisen kuukauden viikoille. Bullet journalissa käytetään yleensä erilaisia symboleja, minä olen käyttänyt vain kahta eli ruutua merkkaamaan asioita mitä pitää hoitaa ja kolmiota merkkaamaan tapahtumia ja tapaamisia, esimerkiksi tenttejä, lääkäriaikoja tai vaikka sovittuja kahvitteluhetkiä kavereiden kanssa.
Edellä mainittujen lisäksi minulla on kaikenlaista muuta ylimääräistä, esimerkiksi lista kirjoista, jotka haluan lukea ja elokuvista, jotka haluan katsoa. Sen lisäksi pidän kirjaa luetuista kirjoista ja katsotuista elokuvista. Minulla on myös joululahjojen suunnittelusivu ja sivu, jonka olen kirjoittanut täyteen inspiroivia lausahduksia ja kaikenlaisia muitakin sivuja löytyy. Niitä on ollut hauska suunnitella. Vielä on myös tyhjiä sivuja, täyttelen niitä sitten kun inspiraatio iskee. :)
Tykkään Bullet journalista, koska siitä saa tehdä juuri sen näköisen, mitä itse haluaa. Se ei ole vain kalenteri, vaan myös eräänlainen päiväkirja. Tämä oli minun ensimmäinen bujo ja vaikka siitä ei täydellinen tai häikäisevän kaunis tullutkaan, oli sitä kiva tehdä ja ensi vuonna osaan sitten tehdä vielä paremman kalenterin.

Onko teillä bullet journal? :)English translation:

Here's my bullet journal. On Christmas holiday I decided to create one and bought a notebook, some stickers and pens. I found so many lovely ideas on Pinterest! I never manage to find a perfect calendar, so by creating my own I could make it just the way I want it. 

I decided to do a very minimalistic bullet journal. I think I don't have the patience to draw every page full of drawings and stuff. In my bujo I have a future log, monthly log and weekly log. The monthly log is so handy for me, I can see the whole month on one page. Next to every monthly log I made a To Do-list and for the next page I made a spending log where I keep track on my spendings. Next to the spending log I made a habit tracker. It's fun to keep track on what I've done during the month: how many times I've done stretching, done something creative or slept well etc. Then I have weekly logs for every week of this year. 

Besides these, I have also created some extra pages for example a list of book I want to read, a page full of inspirational quotes etc. It's so interesting to design these pages, love it. I love bullet journal, because it lets you create a calendar/journal that you want. You can be as creative as you want.

Do you have a bullet journal?

5 comments:

 1. En jaksaisi ite väsätä. Tyydyn siis tavalliseen kalenteriin ja pariin erilliseen vihkoon, joista yksi on koulujutuille ja toinen kaikelle muulle sekalaiselle, mitä nyt päähän putkahtaa. Harmittaa vaan kun piirustuslehtiö ei enää mahdu mukaan. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun pitää siis ostaa isompi laukku nii mahtuu piirustuslehtiökin. :D Oispa semmosia kalentereita, missä ois valmiina noi viikot ja sit paljon tyhjiä ylimääräisiä sivuja, mihin saisi sitten kirjoitella haluamaansa. :) eniten aikaa vei just nuo viikkojen väsäämiset.

   Delete
  2. Täytyis kuljettaa melki rinkkaa sitten :D Ja niimpä! Jonkun todella pitäis tehdä semmonen bujo-pohja-vihko jossa olis jo jotain valmiina muttei kaikkea.

   Delete
 2. Mua on jo jonkin aikaa kutkutellut bujoilu, mutta epäilen että se lähtisi mulla käsistä ja menisi liian aikaavieväksi :D Varsinkin toi Habit tracker -osio kuulostaa hyödylliseltä. Olisipa tuollaisia tavallisissakin kalentereissa mukana!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Siitähän vois tehä semmosen vuoden kestävän harrastuksen, tekis pikku hiljaa seuraavan vuoden kalenteria. Mut juu liian isot projektit jää aika usein kesken. Onneks nykyään saa kännykäänkin kaikenlaisia habit trackereitä, mulla on semmonen Habitica, suosittelen! :)

   Delete