Tuesday, January 30, 2018

Leffailta

Hei pitkästä aikaa! Jospa saisin nyt aloitettua taas blogin pitämisen pitkän tauon jälkeen. Ajattelin vähän kertoilla viime perjantaista. Minulla oli ruotsin tentti, jonka jälkeen menin kaverin kanssa lounaalle Salaattiasemalle. Olin ollut tuon viikon ihan erakkona kotona, joten oli kivaa päästä ihmisten ilmoille ja höpöttelemään kaverin kanssa niitä näitä. :) Syömisen jälkeen käytiin kaupasta hakemassa vähän leffaevästä ja suunnistettiin sitten Finnkinolle katsomaan uusin Star Wars. Meillä oli tuuria, sillä salissa oli enää yhdet vierekkäiset paikat vapaina. Leffa oli ihan viihdyttävä, mutta ei kyllä paras näistä uusimmista. Leffan jälkeen mentiin vielä yksille Ekblomiin, se on yksi viihtyisimmistä paikoista Turussa, suosittelen jos hyvä viini, osaava henkilökunta ja viihtyisät tilat innostaa!

Päivän asuna minulla oli viime kesänä hankittu Heartlessin mekko. Tykkään mekosta tosi paljon, epätasainen helma ja niitit ovat kivoja yksityiskohtia. Hihoista saa tarvittaessa lyhyemmät. Ainoa miinus mekossa on sen heikko laatu, en olisi täyttä hintaa tästä kyllä maksanut, onneksi se oli tilatessa alessa. Mekko oli saapuessaan täynnä langanpätkiä, oli tainnut ompelijalla jäädä huolittelu vähän kesken. Alternative-vaatteet on yleensä sen verran kalliita, että luulisi niillä hinnoilla saavan parempaa laatua kuin Henkkamaukasta, mutta ei näköjään. Tämän takia olen vähentänyt vaatteiden tilaamista nykyään, sillä ärsyttävää maksaa paljoa huonolaatuisesta vaatteesta. Ennen tilasin EMP:ltä paljon, mutta tosi monien vaatemerkkien kanssa siellä on kyllä parantamisen varaa laadussa. Omia kokemuksiani esimerkiksi Innocentilta ja EMP:n omalta merkiltä, molempien vaatteet nukkaantuvat tosi nopsaan, samoin Disney-mekot, joita olen sieltä tilannut. Alchemy Englandista on ollut hyviä kokemuksia, minulla on EMP:n kautta tilattu Alchemyn huppari ja toppeja ja vasta nyt lähes kymmenen vuoden käytön jälkeen huppari näyttää vähän kulahtaneelta. Iron Fistin vaatteita minulla on myös muutama, ja ne ovat olleet myös yllättävän laadukkaita, hupparit ja takki ovat edelleen hyvässä kunnossa vaikka monta vuotta niillä on jo ikää.

Onko teillä millaisia kokemuksia alternative-merkeistä? Mitkä vaatemerkit ovat olleet mielestäsi laadullisesti parhaita? :)
English translation:

Hey! Let's see if I can start the blogging again. I'm gonna tell you about last Friday, when me and my friend went to eat lunch and then to the movies. For the whole week I had just been at home like a hermit, so it was nice to socialize a bit! We ate some salad for lunch and then went to see the latest Star Wars. The film was ok, but not the best one. After that we went to drink some wine in my favourite place. 

I was wearing a dress from Heartless. I ordered the dress last summer, it was in discount. I like it a lot, it has nice details. One minus is the bad quality. Alternative clothes cost a lot and you would think they are good quality because of the high prize, but that's not always so. That's why I order so rearly nowadays, I don't want to spend my money on bad quality. I used to order a lot from EMP, but there are many clothing brands that I don't want to order anymore. I have had bad experiences with Innocent and EMP's own clothing brand, both were bad quality, I wore the clothes a few times and they were already looking a bit worn out. There are also good quality brands, from my experience Alchemy England and Iron Fist have been quite good. Their clothes I have been wearing many years and still they are good.

What experiences do you have with alternative clothing? Which brands are the best in quality? :)

4 comments:

 1. Ei ole tullut aikoihin ostettua mitään alternativebrändiä ainakaan uutena. Aiemmin en muista, että olisi mieleen jäänyt saumoista sojottavia langanpätkiä. Sen sijaan ihmettelen sitä, että brändit joilla tekstiilien pääasiallinen väri on musta eivät saa hankittua sellaisia kankaita joissa mustan värin värinkesto olisi hyvä :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha joo totta! Kiva päästä värjäämään kulahtaneen mustia paitoja takasin mustaks. :D

   Delete
 2. Toi mekko näyttää tosi hyvältä sulla ja sopivan rennolta. :)
  Vixxsin ja Cupcake Cult ovat yleensä ihan hirveää kuraa laadultaan. Innocenttia ja Full Volume on aikalailla semmoista henkkamaukka laatua... Nukkaa yleensä helposti ja langansuunnat on vähän sinnepäin. Banned, Jawbreaker ja Killstar ei oo ikinä pettäny. ♥ Niitä uskallan ostaa huoletta, mutta hintakin on sitten hieman korkeampi. IronFist on yleensä kanssa ihan ok. Enemmän kylläkin kokemusta IF:n kengistä kun vaatteista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitti! :) Killstaria ja Jawbreakeria pitäis kyllä hommata, niitä tulee aina ihasteltua, mutta vielä en yhtään omista. Bannedilta löytyy ainakin reppu, se on hyvin pysyny kasassa. :)

   Delete