Friday, October 20, 2017

Rome part I

Elokuussa kävin Roomassa, mutta sain vasta nyt siirrettyä kuvat koneelle. Kuvia tuli paljon, joten jaan nämä muutamaan postaukseen! Olin reissussa kuusi päivää. Hyvä ystäväni asuu Formiassa, kahden tunnin junamatkan päässä Roomasta. Tulin siis Italiaan häntä moikkaamaan, oli ihana nähdä pitkästä aikaa! Viimeksi nähtiin neljä vuotta sitten, kun vielä asuin Italiassa. En ole aikaisemmin saanut aikaiseksi reissata takaisin Italiaan, onneksi nyt vihdoin reissu onnistui. Ystäväni tuli minua vastaan Rooman päärautatieasemalle, sieltä hypättiin junaan ja matkattiin Formiaan. Seuraavana päivänä ystävälläni oli töitä, hän työskentelee Roomassa. Menin Roomaan hänen kanssaan ja päätin kierrellä kaupunkia sillä aikaa kun hän työskenteli. Minun oli tarkoitus käydä Vatikaanissa, mutta hyppäsinkin väärään metroon. :D Jäin sitten jollain pysäkillä pois ja huomasin kauniin kirkon, joten sinne siis. Kirkko löytyy samalta metrolinjalta kuin Colosseumkin. Nimeltään Basilica di San Paolo fuori le mura. En ollut koskaan kuullutkaan tästä kirkosta. Italiassa on niin paljon nähtävää, ja monet upeat nähtävyydet jäävät suosituimpien nähtävyyksien varjoon. Siksi on välillä mahtavaa eksyä, niin löytää jotain uutta ja upeaa! Ja tällaisissa ei niin tunnetuissa nähtävyyksissä saa olla ihan rauhassa, sillä turisteja ei ole paljon.
Basilican jälkeen menin katsomaan Colosseumia ja Forum Romanumia. Basilicassa oli todella vähän väkeä, mutta Colosseum oli aivan täynnä turisteja. Jono oli niin pitkä, etten edes yrittänyt jonottaa sisälle, joten ihailin valtavaa rakennelmaa ulkoa käsin. Forum Romanum löytyy ihan Colosseumin vierestä, joten suuntasin sinne. Alue on todella suuri, joten poluilla sai aika rauhassa kävellä ilman hirveää väentungosta. Helle hipoi 36 astetta, ja meinasi janokuolema tulla, koska otin mukaan vain yhden puolen litran pullon vettä. Onneksi jostain alueelta löytyi toimiva pulloautomaatti. Muutaman tunnin päästä suuntasin metrolle ja tapasin ystäväni keskustassa ja suuntasimme takaisin Formiaan. Oli todella mukava päivä! En voi kuin ihailla roomalaisten rakennustaitoa.

Oletteko käyneet Roomassa?


English translation:

On August I went to Rome for a little trip. I was visiting my dear friend, last time I saw her four years ago when I still was living in Italy, Padua. She lives in Formia, which is two hours away from Rome. I was staying with her most of the time. I arrived on Tuesday, and on Wednesday my friend had to go to work so I came to Rome with her to see some sights. I had an intention to go to Vatican but I took the wrong metro. :D But it was ok, because I found this beautiful Basilica which I had never heard before. There were not many tourists so even better! Italy is full of amazing sights which are in shadow of the most famous ones like Colosseum etc. That's why getting lost is sometimes great, you can find interesting places! The Basilica is called Basilica di San Paolo fuori le mura. It is very beautiful. After that I went to see Colosseum. It was soo full of tourists. I didn't even tried to get inside, I just admired it from the outside. After that I visited Forum Romanum which was closed to Colosseum. It took me couple of hours there, there were so much to see. After that I met my friend and we went back to Formia. It was a lovely day, I admire the great buildings that ancient Romans built.

6 comments:

 1. Voi vitsi miten hienon näköistä! Roomassa en ole koskaan käynyt, mutta kovasti kyllä houkuttelisi joskus!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo oli kyllä upeaa, rakastan historiallisia kohteita. <3 Suosittelen Italiaa yleensäkin, kaikkialla siellä on ihanaa nähtävää! Ja mahtavaa ruokaa!

   Delete
 2. Huikean hienoja kuvia!! En ole koskaan käynyt, mutta haaveena olisi kyllä kovin tuo maa ja kaupunki :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Suosittelen kovasti, Italia on upea paikka varsinkin jos historia ja italialainen ruoka kiinnostaa! :)

   Delete
 3. Miten upeita kuvia! <3 Ja rakennuksia! <3 Todella kaunista, mie ihastuin Italiaan kun käytiin siellä pikkusiskon kanssa helmikuussa. Todella kauniita paikkoja ja parasta, kun voi vaan "eksyä" tai oikeasti eksyä tutkailemaan ympäristöä, josta löytyy lähes aina jotain yllättävää ja kaunista. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Italia on kyllä ihana. <3 En malta odottaa vaihtoonpääsyä!

   Delete