Wednesday, October 4, 2017

Äkkijyrkän lehmä ja Finlaysonin höyrykone

Palaan vielä kesän roadtrippiin, siitä tuli niin paljon kuvia, että olisi sääli jättää ne käyttämättä! Porvoon, Helsingin ja pikaisten Vantaan ja Hämeenlinnan reissujen jälkeen tultiin Tampereelle, missä oli tarkoitus olla yksi yö ja sitten lähteä kohti kotipaikkaani Iisalmea kohti. Kävikin sitten niin kivasti, että Helsingistä Vantaalle ajaessamme auto rupesi temppuilemaan. Pysähdyttiin ja mietittiin, että mikä vikana. Lopulta jatkettiin matkaa Vantaalle tapaamaan serkkuani. Juotiin kahvit ja vaihdettiin kuulumisia. Sitten lähdettiin ajamaan kohti Hämeenlinnaa, ja toivottiin, että auto pysyisi kasassa tuon matkan ajan. Onneksi pysyi, vaikka kunnolla ei moottoritiellä kiihtynyt. Käytiin Hämeenlinnassa moikkaamassa poikkiksen sukulaisia. Tuli monet kahvit ja pullat syötyä sinä päivänä. :D Iltapäivällä ajettiin Tampereelle ja yritettiin saada autoa huoltoon. Iisalmeen asti sillä ei olisi voinut tuon kuntoisena ajaa. Auto kävi seuraavana päivänä huollossa, mutta vika ei lähtenyt. Harmitti, että ei päästy jatkamaan matkaa suunnitelmien mukaan. Saatiin huolto seuraavalle päivälle eli oltiinkin Tampereella kaksi yötä yhden sijasta. Toisena päivänä vietiin auto heti huoltoon aamulla ja odoteltiin, että sieltä soitettaisiin. Ei jaksettu vain istua sisällä ja odottaa, joten lähdettiin keskustaan kiertelemään. Halusin käydä katsomassa Werstas-työväenmuseota. Werstaan vieressä oli Äkkijyrkän jättimäinen peltilehmä. Pitihän siitäkin kuva ottaa! Werstaassa oli vaikka mitä ja sisäänpääsy oli ilmainen, joten suosittelen! Hienointa oli mielestäni Finlaysonin vanha höyrykone, siihen aikaan on kaikki tehty niin kauniiksi! Jopa höyrykoneet.
  Museon jälkeen mentiin American Dineriin burgerille, halusin testata heidän vegaaniburgeriannostaan. Annokset oli jättimäiset, hyvä että jaksoin syödä. Kesken ruokailun huollosta soitettiin ja kerrottiin, että auto oli kunnossa. Jee! Lähdettiin sitten keskustasta hakemaan autoa, pakattiin ja lähdettiin Iisalmea kohti. Tarkoituksena oli saapua Iisalmeen jo torstaina, mutta auton takia päästiin lähtemään vasta perjantaina. Alkuperäisenä ideana oli saapua torstaina Iisalmeen ja viettää siellä yksi yö ja perjantaina lähteä perheeni kanssa karavaanireissulle Kalajoelle. Suunnitelmat sitten muuttuivat ja päätettiin viettää viikonloppu Iisalmessa ja siskon perhe tuli sinne myös. Ei jaksettu enää Kalajoelle asti ajella, vaikka harmittikin että se reissu jäi tekemättä. Onneksi auto saatiin kuntoon ja päästiin Iisalmeen kuitenkin, tärkeintä oli, että pääsin perhettä näkemään. :)English translation:

I continue telling about our summer's roadtrip. After Helsinki we drove to Tampere (there were some stops in other cities also, we met some relatives). The plan was to spend one night there and then drove to my childhood home. But then the car broke down and we had to get it fixed. It took two days so our plans changed a bit. On the last day in Tampere we were waiting the car to be ready and decided to go to the centre and visit one museum. After the museum we went to eat burgers. Soo big portions, I barely could eat that. While we were eating we got a call that the car was ready! We picked the car up and started the 6,5 hours journey to my parents' place. :)

2 comments: