Saturday, September 16, 2017

Road trip: Helsinki

Ajattelin jatkaa siitä mihin jäin kesällä eli meidän road trippiin! Ensimmäisen reissupostauksen voit lukea täältä. Ensimmäisen päivän vietimme tosiaan Porvoossa, seuraavana päivänä suuntasimme kohti Helsinkiä. Helsinki on niin lähellä Turkua, mutta silti tosi harvoin tulee käytyä enkä tunne kaupunkia ollenkaan. Varattiin sitten huone hotelli Clarionista, joka on Jätkäsaaressa. Hotellille saapuminen autolla oli yhtä helvettiä kaiken rakennustyön takia, hyvä että hotellin parkkipaikka löydettiin pitkän pyörimisen jälkeen! Itse hotelli oli kyllä kiva, hotellihuone oli tosi hieno ja viimeisen päälle! Ja aamiainen oli tosi monipuolinen, sehän nyt on tärkein juttu hotelleissa. :D
  Vietiin tavarat hotellihuoneeseen ja mietittiin, minne mentäisiin syömään. Halusin testata Chicosin burgereita, joten päätettiin sinne mennä, vaikka kävelymatkaa oli 40 minuuttia. Ajateltiin, että nähdään samalla kaupunkia, joten kävelymatka ei haitannut. Burgeri oli tosi hyvä ja jälkkäriksi otettiin vielä pirtelöt. Ähky. :D Syömisen jälkeen käytiin Temppeliaukiolla, ne aukion talot oli ihania! Jos muuttaisin joskus Helsinkiin niin tuonne muuttaisin! Kirkkoon ei raaskittu mennä, koska siellä oli pääsymaksu.
  Oli tarkoitus vaikka mitä nähdä, mutta aika meni ihan vaan kaupungilla kävelemiseen. Hotellimme vieressä oli Verkkokauppa ja käytiin sielläkin. Illalla mentiin takaisin hotelliin ja käytiin hotellin kattokerroksen uima-altaalla ja saunassa. Uima-allas kuulosti kivalta, mutta juma siellä oli kylmä. :D Avoin katto ei Suomen kesässä ole kyllä toimiva ratkaisu. Saunasta avautui hienot maisemat, siellä oltiin kauemmin, altaalla varmaan viisi minuuttia. Saunomisen jälkeen mentiin kattokerroksen coctailbaariin yksille ja ihasteltiin maisemia. Semmoinen päivä Helsingissä, seuraavana päivänä suunnattiin Vantaan kautta Hämeenlinnaan ja sieltä Tampereelle.English translation:

I continue from where I left on summer. You can read the first part of our road trip from here. The first day we were in Porvoo and the second day we spent in Helsinki. Helsinki is quite near from Turku but still I don't go there very often and don't know the city well. 
  We had a nice hotel called Clarion. It was quite new and the room was very nice with a good view. And the breakfast was excellent. We took our stuff to our room and tried to decide where to go for dinner. We decided to try one burger place where we had to walk for 40 minutes. It was okey because while walking we could admire the city. Burgers were delicious and so were also the milk shakes. Then we just walked around and I took a lot of pics. We had a plan to see many things but most of the time we spend on walking. In the evening we came back to hotel and went to the highest floor, there is a pool, sauna and coctail bar. The pool sounded great but there was sooo cold. It's not a good idea to build a pool without a roof in Finland. At least the sauna was great, the views were great. After sauna we drank coctails and then went to bed. On next day our journey continued.

2 comments:

  1. Kivan kuuloinen reissu! Katolla oleva uima-allas kuulostaa tosin minustakin aika epäkäytännölliseltä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juu oli kyllä! :) Ehkä semmonen kattoallas olis siisti jossain missä on kuuma, mutta Suomessa ei kyllä :D

      Delete