Wednesday, September 6, 2017

Kuulumisia

Pahoittelut pitkäksi venyneestä blogitauosta! On ollut tosi kiirettä. Ei ole hyvä idea tehdä töitä kuutena päivänä viikossa ja vääntää epätoivoisena samaan aikaan neljää kesäkurssia! Pakko ne oli saada tehtyä ettei Kelan täti lähetä laskua postissa tulemaan.
  Elokuuhun mahtui muutakin. Kävin yksin Roomassa, reissusta lisää myöhemmin. Pitää vaan sanoa, että tällaiselle historiahullulle aivan mieletön kaupunki! Reissun jälkeen jatkui tuutorikoulutus ja muutaman päivän päästä koulutuksesta uudet fuksit saapuivat ja niitä tuutoriparini kanssa sitten opastettiin puolitoista viikkoa ennen koulun alkua. Saatiin ihan huimat kolme uutta italian opiskelijaa, jee! :D Onpahan ollut helppo tuutoroida. Varsinaisesti koulu alkoi kaksi viikkoa sitten, mutta tuntuu vieläkin, että ei ole opiskelu lähtenyt vielä kunnolla käyntiin. Suureksi helpotukseksi ja iloksi sain enkun ja ranskan sivuaineeksi! Sitä ennen ehdin jo ottaa hätäpäissäni myös kulttuurihistorian sivuaineeksi, olin varma, etten pääsisi enkun sivuainekokeesta läpi, oli tosi vaikea nimittäin. Ranskaa en ole kuuteen vuoteen opiskellut ja kielitaito on tosi ruosteessa, ihmettelen miten onnistuin saamaan ranskan kokeenkin läpi, oli esseen kirjoittaminen aikamoista tuskaa kun päässä vain italiankielisiä sanoja! :D Ranskaa en nyt tänä vuonna vielä aloita, kalenteri täyttyy suurimmaksi osaksi enkun kursseista ja proseminaarista. Rupesin tekemään jo nyt kandia, mutta saa nähdä jääkö se sittenkin kolmannelle vuodelle tuon kevään vaihdon takia. Ja muutenkin minulla on ollut nyt syksynä kriisi siitä, että mitä haluan tehdä "isona" ja mitä kannattaisi nyt opiskella. Vähän olen miettinyt pääaineen vaihtamista, tuo italia vaikuttaa vähän huonolta työllistymisvaihtoehdolta. :D Olen palloillut englannin ja musiikkitieteen välillä, musiikkitiede olisi ainakin omaa alaa ja musiikin parissa olisi kiva työskennellä tulevaisuudessa! Saa nähdä, mitä tässä keksii ja päättää.

Mitäs teille kuuluu? Mulla on kauhea kasa blogipostauksia lukematta, toivottavasti ehdin tässä lähiaikoina lueskella ja päästä taas kärryille, että mitä täällä blogimaailmassa oikein on tapahtunut!
English translation:

Hey, sorry for the long break! I have been very busy. It's not wise to work six days a week and study four summer courses at the same time! 
On August I travelled to Rome, it's such a beautiful city! I talk about that later. After Rome I went to the uni to tutor the new students. We Italian students got three new student, so many! :D I guess Italian is not a popular subject.. Two weeks ago the uni started. I got English and French for my minor subjects yeah! And also culture history. Now I have too many things to study. I've been thinking about changing my major subject to English or Musicology but not sure yet what to do. I'm not sure will I find a job with the Italian's master's degree.. Maybe I do two degrees because can't decide. :D

4 comments:

 1. Italia voi olla hieman hankala aine työllistää itsensä. :D Mäkin tässä jo kovaa yritän keksiä mihin erikoistun, vaikka opintoja takana vasta pari viikkoa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Toki jos haluan kieltenopeksi niin enkun kanssa italia olisi ookoo, mutta open hommat ei kiinnosta. :D Musiikkitieteen kanssa italia on hyvä, sillä italia on kuitenkin klassisen musiikin kieli. Noo mut kyllä nuo erikoistumiskysymykset varmasti selviää ajan myötä, turha niistä vielä murehtia! :)

   Delete
 2. Roomasta on kuullu itekin niin paljon hyvää, et sinne ehkä pitäs uskaltautua menemään vaikka muu italia ei oikeen ollu mieleen :)
  Ja kiirettä itelki on kesän pitäny, ei oo ehtinyt kunnolla pitämään blogia saati lukemaan muita. Pitää nyt sit syksyn tullen skarppailla :) Tsemppiä kouluhommiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mun mielestä Italiassa kaikki paikat on ihania! :D Italia on täynnä ihania kaupunkeja, jotka on turisteille tuntemattomia, tuntuu että kaikista kaupungeista löytyy ihania renessanssipalatseja yms yms muuta nähtävää. :) Joo jospa nää kiireet helpottaa niin ehtis vähän blogiakin harrastaa! Tsemppii sulle kans!

   Delete