Saturday, June 3, 2017

Vapaa päivä

Eilen minulla oli vapaa päivä, joten päätin tehdä My Day-postauksen.

-klo n. 7.30-8.00: heräsin ja jäin sänkyyn räpläämään puhelinta. Huono tapa, mistä pitäisi päästä eroon..

Yesterday I had a free day so I decided to do a My Day post.

-7.30-8: I woke up and stayed in bed with my phone. It's a bad habit, it would be better to start a day without social media and stuff. -klo 8-9: Söin aamupalaa, katsoin Doctor Whota ja lueskelin pari blogipostausta.

-8-9-: I ate breakfast, watched some Doctor Who and read few blog posts.


-klo 9-10: Tein lyhyen jumpan ja venyttelin. Kävin suihkussa ja pistin pyykit koneeseen.

-9-10: I made a short workout and streaching. I took a shower and did some laundry.


-klo 10-12: Siivosin parvekkeen, se oli vielä täynnä muuton jäljiltä roskaa pursuvia jätesäkkejä kröhöm. Sain mummulta kaksi hänen itsensä tekemää mattoa parveketta varten, mummu on tehnyt matot vanhoista paidoista, jee kierrätystä! Matot ovat tosi värikkäitä mutta, eipä se haittaa, kunhan on jotain lämmintä ja pehmeää jalan alla ja sitä paitsi vieläpä mummun tekemät. <3 Ajattelin laittaa kuvaa parvekkeesta, sitten kun siellä on muitakin huonekaluja kuin pöytä. :D
  Parvekkeen jälkeen imuroin makuuhuoneen ja olohuoneen ja vaihdoin petivaatteet. Siivotessa kuuntelin Spotifysta Les Miserablesin soundtrackia, niin kaunista musiikkia! Siivous jäi kesken ja laitoin pari bataattia uuniin lounasta varten. Tein kauppalistaa.

-10-12: I cleaned up our balcony, it was full of garbage. Then I vacuumed the bedroom and the living room and changed the sheets. While cleaning I was listening Les Miserables soundtrack, there are so many beautiful songs! Then I put some sweet potatos in the oven and made a grocery shopping list.klo 12-13: Oli tarkoitus syödä lounasta, mutta bataatit eivät olleet vielä kypsiä, joten söin sitten välipalaksi omenalohkoja dipattuna maapähkinävoihin. Sen jälkeen järjestelin keittiötä ja eteistä ja laitoin pyykit kuivumaan. Lopulta bataatit olivat kypsiä, joten otin ne uunista.

-12-13: I wanted to eat lunch, but the sweet potatoes weren't ready yet so I ate a snack. Then I organized the kitchen and the hallway and put the laundry to dry. Finally the sweet potatos were ready.


-klo 13-14: Kävin lähikaupassa. Yleensä ostan viikon ruuat etukäteen sunnuntaina, mutta yleensä jotain joutuu täydentämään lähikaupasta. Hain samalla pakettiautomaatista Sportamoren tilaukseni, tilasin uudet urheilurintaliivit ja niihin sopivat trikoot. Sen jälkeen jatkoin siivoamista jonkin aikaa, kunnes kyllästyin ja päätin soittaa pianoa. Olen nyt viime aikoina soitellut paljon Dvorakia, Slaavilaiset tanssit on todella kaunis, varsinkin tämä numero kaksi.

-13-14: I went to supermarket and fetch the order that the post office had sent me. I ordered a workout bra and matching workout thights. Usually I buy all the week's food beforehand but sometimes I need to visit the nearby market. I continued cleaning when I got back home. Then I wanted a break and played piano. Recently I've played a lot of Dvorak, Slavonic Dances are so beautiful, especially this number 2.-klo 14-16: Ryhdyin kokkailemaan, tein täytettyjä bataatteja itselleni ja butter chickeniä poikkikselle, hän ei kauhean innoissaan syö kasvisruokaa. Ennen kuin hän tuli töistä siivosin loppuun. Kylläpäs siihen meni tänään aikaa! Jos jaksaisi pitää kaiken aina siistinä ja järjestyksessä, siivoamisesta pääsisi nopeammin, mutta eeei. :D Ja jos vain keskittyisi siivoamiseen eikä välillä pimputtelisi pianoa tai räpläisi puhelinta, ehkä sitten siivoussessio olisi vähän lyhyempi. :D Lopulta kulti tuli töistä ja syötiin yhdessä. Huh, että tuli maha täyteen, olisi varmaan puolikaskin bataatti riittänyt!

-14-16: I started cooking, I made stuffed sweet potatos for myself and butter chicken for my boyfriend, he's not much into veggie food.  Before he came home from work, I finished cleaning our appartment. So many hours I spent claning today! If I could always keep things in order, I could spend less time on cleaning, but I guess I'll never learn.. :D Finally my dear returned home and we ate a late lunch together. I was so full after eating the whole sweer potato!


-klo 16-18: Katseltiin pari Black Sails-jaksoa ja join samalla matcha-teetä. Ollaan ihan koukussa tuohon sarjaan, saatiin kolmas kausi juuri katsottua. Netflixissä ei ole enempää, pitää varmaan piakkoin se HBO Nordic hankkia niin saa loput jaksot katsottua!

-16-18: We watched two episodes of Black Sails and I drank some matcha tea. We really like the Black Sails, now we finished the season 3 and there's no more in Netflix.


-klo 18-19: Iski väsy ja menin sänkyyn lepäämään ja lukemaan kirjaa. Kauan en ehtinyt lukea, vaan nukahdin aika nopeasti. Ei ehkä fiksua nukkua tunnin päikkäreitä tähän aikaan, huomenna pitäisi mennä aamuvuoroon. :D

-18-19: I felt tired and went to read in bed. Soon I fell asleep, which wasn't very wise, because I had a morning shift the next day.

-klo 19-20: Laitoin saunan päälle ja kirjoitin blogipostausta. Laitoin tomaatteja, sipulia ja valkosipulia uuniin paahtumaan huomista lounaskeittoa varten. Minulle jäi vielä bataattia lounaalta, mutta se on vähän hankala eväs töihin, joten päätin tehdä tomaattikeittoa töihin vietäväksi, se on nopea lämmittää ja syödä ahtaassa taukotilassa.

-19-20: I put the sauna on and wrote this blog post while waiting the sauna to warm up. I put some tomatos, onions and garlic in the oven to roast. I was going to make a tomato soup for take away lunch for tomorrow, it would be easy to warm up and eat at work.

-klo 20-22: Käytiin saunassa ja saunan jälkeen söin iltapalaksi edellispäivien lounastacojen jämät. Nom. Katsoin samalla Youtube-videoita. Sen jälkeen ryhdyin muokkaamaan kuvia tätä postausta varten ja kirjoittamaan tekstiä. Havahduin puoli kymmeneltä, että olin unohtanut keiton tekemisen, olin ottanut ennen saunaa tomaatit ja muut uunista, mutta muu jäi puolitiehen. :D Laitoin keiton hautumaan, ja katsottiin yksi Frendit-jakso, jonka jälkeen poikkis lähti nukkumaan. Minä jäin vielä kirjoittelemaan tätä ja vahtimaan keittoa.

-20-22: We went to relax in sauna and after that I ate some leftover tacos and watched YouTube videos. Then I continued writing this post. The clock was half past nine when I realized I haven't made the soup ready yet. I put the soup to simmer and watched one episode of Friends with my dear. Then he went to sleep and I returned to my blog.


-klo 22-23: Pakkasin valmiin keiton eväsrasioihin ja hipsin sänkyyn. Luin vähän aikaa ennen nukahtamista.

-22-23: The soup was ready and I packed it. Then I went to bed and read a bit before falling asleep.

2 comments:

  1. Tosi kivan kuuloinen päivä ollut! Mitä muuten yleensä laitat bataattiin täytteeksi? Meillä on tapana tehdä vain sellainen kunnon pekonimättötäyte ja olisi kiva kokeilla jotain kevyempääkin joskus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Parina viime kertana oon laittanut kasviksia ja kikherneitä, paahdetut kikherneet savupaprikalla maustettuna on niin hyviä ja sit joku kastike siihen kylkeen. Kuvassa olevassa bataatissa on kans kikherneitä, mut nää laitoin vaan uuniin, mukanana oli myös paprikaa, hummusta ja sipulia. Kerran kokeilin semmosta jännää komboa, paahdoin bataatit uunissa ja laitoin päälle maapähkinävoita ja banaania, kävi jälkkäristä! :D

      Delete