Wednesday, June 7, 2017

Kesä!

Vihdoin kesä on tullut! Saipa sitä pitkään odotellakin. Vielä ei ole lämpötila iskenyt hellelukemiin, mutta ainakin ulkona on nättiä. Kävimme poikkiksen kanssa kävelyllä sunnuntaina ja räpsin samalla kuvia. Turun keskustasta pääsee aika nopsaan nättien maisemien äärelle kun seuraa jokirantaa poispäin keskustasta ja satamasta.
Kaunis ilma sai miettimään kesäsuunnitelmia. Kesällä haluaisin:

-mennä Ruissaloon vesibussilla ja viettää koko päivän rannalla uiden ja lukien
-käydä kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa
-käydä Flowparkissa
-käydä Keskiaikaismarkkinoilla
-mennä risteilylle ja piipahtaa Tukholmassa
-käydä jokilaivoilla ja/tai terassilla
-syödä paljon jätskiä ja tuoreita hedelmiä
-kasvattaa yrttejä parvekkella
-käydä piknikillä puistossa
-tehdä parin päivän pyöräilyreissu saaristossa
-mennä Tuskaan! tai jollekin muulle festarilleTiedän, etteivät kaikki suunnitelmat kuitenkaan toteudu eikä siitä kannata turhaa stressiä ottaa. Haluaisin kuitenkin olla aktiivisempi kuin viime kesänä, silloin tuntui että olin vain töissä tai toivuin töistä kotona sohvalla koomaten. :D Turku on ihana kesäkaupunki, ja pitäisi ottaa siitä kaikki hyöty irti!

English translation: Summer!

Finally the summer is here! It kept us waiting for long but finally it's here. It's not hot yet, but at least warmer. :D On Sunday we went for a walk and I took these pictures. What I love about Finland is that nature is always near here, even if you live in a city like I do. These pics were taken only 1-2 kilometres away from our home.

On summer I'd like to: 
-go to the beach
-visit university's botanic garden
-go to Flowpark (it's a park where you can climb on trees etc)
-go to cruise and visit Stockholm
-visit river boats (in Turku we have these restaurant boats which are open only in summertime)
-eat lots of ice cream and fresh fruit
-grow herbs on my balcony
-have a picnic in the park
-do a bike trip in archipelago
-go to Tuska metal festival or other festival

I know all these plans won't come true but I won't stress about it. I just wanna be more active then last summer, then I was only working and recovering from work on the couch. :D My city Turku is such a lovely summer city so I should enjoy it as much as I can!

Do you have plans for summer?2 comments:

  1. Aivan ihania kesäkuvia ja suunnitelmia! Jonnekin isommille keskiaikamarkkinoille olisi myös minusta kiva mennä, aiemmin olen käynyt vain pari kertaa Tuusulan kekrimarkkinoilla mutta se tapahtuma taitaa valitettavasti olla jo kuopattu. Hämeenlinnan keskiaikamarkkinat menee kyllä vakavaan harkintaan jos vain silloin olisi töistä vapaata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos :) Oon aina jostain syystä skipannu keskiaikaismarkkinat täällä, aina jossain reissussa silloin. Olisipa tänä kesänä aikaa käydä täällä tai Hämeenlinnassa!

      Delete