Friday, May 26, 2017

The countryside

Viime viikon keskiviikkona matkustin lapsuudenkotiini Iisalmeen. Olen nyt pari kertaa tänne tullut Onnibussilla, vaikka kyllä junassa on niin paljon mukavampi matkustaa. Välillä vaan on niin hyviä tarjouksia, ettei niistä voi kieltäytyä.

Täällä ollessa on aika iso osa mennyt kouluhommien tekoon, mutta mikäs tässä, kyllähän täällä maaseudun rauhassa on ihan kiva naputella esseetä. Varsinkin nyt kun ilmat alkaa lämmetä, ja koulutyön voi tehdä ulkona terassilla tai parvekkeella! Olen myös testaillut paljon uusia vegereseptejä, tämän hetkinen rakkaus on pastan korvaaminen kesäkurpitsalla! Ja cashewpähkinöistä tehty kermaisa pastakastike, nomm. <3 Ja itsetehdyt pitaleivät olivat herkkua!Viime viikonloppuna käytiin äidin, isän ja koirien kanssa isän kotipaikalla. Vanhempani ostivat paikan pari vuotta sitten. Käytiin siivoilemassa pihaa ja taloa. Iso urakka olisi edessä, pitäisi 7000 puuntaimea istuttaa, mutta vielä on maa niin kylmä ettei se onnistu. Minusta on kivaa puuhailla pihalla, kaupungissa kun nyt asuu niin ei ole omaa pihaa mitä hoitaa. Olisipa joskus oma piha, missä voisi kasvattaa vihanneksia ja yrttejä ja pihalla olisi pari omenapuuta! <3
  Täälläpäin ei vielä ole niin vihreää tai lämmintä kuin etelämmässä. Kuvista katsoin, että Turussa on jo niin kesäistä! Pitää kyllä ensi viikolla päästä piknikille.Tänä viikonloppuna tulee sisko tyttöineen ja pikkuveli tyttöystävänsä kanssa tuli jo keskiviikkona. Mummo lupasi tulla paistamaan muurinpohjalettuja. Kiva viikonloppu tulossa, perheen kanssa oleilua, saunomista ulkosaunassa ja grillailua. :) Sunnuntaina lähdetään sitten takaisin Turkuun.

Pätkä
Miina

Tumppu

Olen yrittänyt jo pari päivää tätä postausta julkaista, mutta blogger ei ole suostunut yhteistyöhön. Olen kironnut ja miettinyt, että pitääkö siirtää blogi jonnekin muualle, nyt sitten tänään äkkäsin, että temppuilun syy oli otsikossa oleva "<3". :D Heti kun sen poistin niin homma rupesi toimimaan. En ole kauhean hyvä tekniikan kanssa. :D 


English translation:

Last week, on Wednesday I traveled here to my childhood home. For the most of the time I've been doing school work but I don't complain. It's nice to work here in the silence of the countryside. I've also tested lots of new vegan recipes, yummy! I absolutely love zucchini pasta and home made pita breads! <3

Last weekend we went to my father's childhood home. My parents bought the place few years ago. We made a spring cleaning for the place and for the garden. We should plant 7000 saplings to our forest, there's lots of work to be done! 

Here's not very green yet, but I've seen in pictures that in the south the nature looks very green. It's already sunny here, but not very warm yet.  

2 comments:

 1. Ihania koisukuvia. <3
  Pastan korvaaminen kesäkurpitsalla kuulostaa kivalta. Oon tuskastellu sitä kun aina tulee syötyä pastaa, perunaa tai riisiä joka ruoalla.
  Oma kasvimaakin olisi ihana, mutta joo, kaupungissa se on vähän hankala ellei sitten hommaa viljelypalstaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Mä rakastan pastaa, joten olin vähän skeptinen ton kesäkurpitsan suhteen, mut hyvää se kyllä oli, sillä eihän pastakaan kauheasti maistu kastikkeen seassa. :)

   Onneks meillä on iso katettu parveke, missä vois kasvatella jotain, mä vaan taidan vaan olla jo vähän myöhässä, en tiiä ehtiskö enää kasvaa mitään. No ainakin herneenversot on nopeita! :D

   Delete