Lemppariteet

Ajattelin esitellä tämän hetkiset lemppariteeni. Juon teetä monta kuppia päivässä, mutta harvoin yhtä samaa laatua. Kaapista löytyykin jo ihan kiva kokoelma. Melkein aina Ruohonjuuressa tai Vegekaupassa käydessä tarttuu mukaan jotain teetä, ja jos ruokakauppaan on tullut jotain kivaa niin sitäkin on pakko testata. Perusliptonesita sun muista en niin välitä. Jotkin teepaketit tyhjenee tosi nopeasti, ja joitakin tulee taasen vain silloin tällöin juotua. On aina kiva testata uusia teelaatuja. :)

Yksi ehdoton suosikkini on Yogiteet. Tämä lakritsi-minttutee on aivan ihana, paketti tyhjenee aika vauhdilla aina kun tätä tulee ostettua. Kardemumma ja kaneli on lempparimausteitani ja niitä löytyy tästä teestä. Lakritsi tuo kivasti makeutta teehen, mutta ei liikaa, ja piparminttu tuo raikkautta.


Haaveilin pitkään matchateestä, mutta Ruohonjuuressa teen hinta oli aika korkea, joten ei tullut ostettua. Lähikaupasta sitten bongasin tämän Forsmanin matchan ja pitihän se ostaa. Sen jälkeen olen juonut tätä joka päivä, se on niin hyvää! Ennen minun teki mieli iltapäivällä kahvia, mutta olen korvannut iltapäiväkahvin matchakupposella. Matchajauhe on hyvin riittoisaa, yhtä kupillista varten tarvitaan vain puoli teelusikallista. Teehen kaadan aina tilkan kookos- tai mantelijuomaa. Yleensä matchalatteen vaahdotetaan maito, mutta kyllä se näinkin on hyvältä maistunut. Seuraavaksi haluaisin ostaa bambuvispilän, sillä saisi matchajauheen paremmin teeveteen sekoitettua.


Harvemmin tulee Twiningsiä tai muuta ns perusteetä ostettua, mutta joskus osui marketissa tämä tee silmään ja pakko oli ostaa ja sitten siitä on tullut vakiotee teekokoelmaani. Tämä on ihan parasta kylminä syys- tai talvi-iltoina. <3 Omenaa, rusinaa ja kanelia, mm. Parasta kun laittaa hieman jotain makeutusta sekaan.


Clipperiä löytyy kaapista monta laatua, tämä piparminttutee on tämän hetkinen suosikkini. Monet juo piparminttua flunssan aikaan, mutta minusta se on niin hyvää, joten tulee usein juotua. Piparminttu tuo mukavasti teehen raikkautta. Ja Clipperillä on aina nätit teepakkaukset.


Viimeisenä unitee, jossa on muun muuassa rauhoittavaa kamomillaa ja laventelia. Tykkään myös Clipperin uniteestä, mielestäni maku ei kauheasti eroa tästä. Higher Livingiä löytyy ainakin Ruohonjuuresta ja muistaakseni Vegekaupasta myös. Ostin tätä koska pakkaus on niin söpö. :D


Mikä on teidän lempparitee/teet nyt? :)


English translation:

I show you my favourite teas. I drink a lot of tea and I have quite a nice collection of it. I rarely by tea from supermarkets, usually from eco markets or tea shops. 

One of my favourite teas is Yogi tea. Now I'm totally in love with this liquorice mint tea, it's so delicious! Cardemon and cinnamon are my favourite spices. Liquorice gives nice sweet flavour and peppermint make tea taste so fresh.

I dreamed on matcha tea, but it was so expensive. Then I found this matcha from my near by food market, it was much cheaper. I've drunk this matcha everyday now, it's so good. Especially with coconut or almond milk!

I don't usually buy Twinings but this apple cinnamon raisin tea is so great. Especially when it's cold outside and you want something nice and warm.

I always have Clipper tea in my cupboard. This peppermint tea is my current favourite, it's so refreshing. Clipper has always pretty packages. <3

And last there's this Sweet Dreams tea, I drink it before going to sleep. Clipper has a similar tea and I think the taste is quite the same. The package is very pretty.

What is your favourite tea? :)

Kommentit

  1. Jee, teetä! Noista esitellyistä tutuimmiksi mulle on tulleet Clipperin teet joita olen maistellut montaa eri sorttia. Lemppareita niistä taitaa olla unitee ja maustetut valkoiset laadut. Ostettiin juuri meille myös purkki matchaa, mutta sitä en ole kerennyt vielä maistamaan. Suunnitelmissa olisi käyttää sitä lähinnä leivonnassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mäki haluisin kokeilla matchaa leipomisessa! Esim matchajäätelöö ois kiva tehdä kesällä. :)

      Poista
  2. Miekin tykkään Yogiteestä ja sitten Clipperin piparminttu on tosi hyvää, sitä uniteetäkin meillä oli, mutta loppui. Mandragoran teet ovat myös tosi hyviä, Minttu Syleilee vadelmaa on oma suosikki, mutta Mansikkasamppanja on myös hyvä :) Aavikkokerma Forsmannilta(ko?) on myös vanha hyvä suosikki iltakäyttöön, ettei mene yöunet.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti