Monday, February 13, 2017

Chesire Cat Dress

Hei taas pitkästä aikaa! Meillä on ollut aikamoista hullunmyllyä, kaksi viikkoa sitten muutettiin uuteen asuntoon, kivaan, saunalliseen kolmioon Turun keskustan laidalle. Aikaisemmin asuttiin ihan keskustassa, ja alkoi jo tympäisempään kaikki se hälinä. Nyt on vähän rauhallisempaa. :)
  Vaikka ollaan asuttu uudessa asunnossa jo kaksi viikkoa, ei silti kaikki tavarat ole vielä löytäneet paikkaansa. Sänkyäkään ei olla vielä kasattu. :D Aika kaaos täällä siis vielä on, ärsyttää mennä kouluun ja töihin kun olisi kivempaa jäädä järjestelemään kotia! Toivottavasti tällä viikolla saadaan kaikki kuntoon.

Otin viikko sitten muutaman asukuvan meidän parvekkeelta. Mekko on aika uusi, tilasin sen EMP.ltä Black Fridayn aikaan. Disney-mekot oli siellä puoleen hintaan! Tämän mekon lisäksi tilasin toisenkin Liisa Ihmemaassa-mekon, mulla on nyt jo ihan kokoelma tämän leffan teemaisia vaatteita, löytyy hupparia ja paitaa myös.. Tämä hihaton mekko on tosi ohut, joten varmasti oikein passeli kesähelteille. Talvellakin tarkenee villatakin kaverina kunhan vetää ulos mentäessä lämpöisen takin päälle. Mekko on malliltaan aika väljä ja materiaali on joustavaa. Irvikissa on aina ollut lempihahmoni Ihmemaasta. <3

Ois ehkä kannattanut harjata hiukset. :D

Kävin muutama viikko sitten ekokampaamossa, leikkauttamassa ja värjäämässä hiukseni. Päätin siirtyä kokonaan kasvikunnan tuotteisiin hiustenvärjäyksessäkin, en halua, että kemikaalit tappaa mun tukan. Olen värjännyt vuosikausia kaupan väreillä, ja tukka on kyllä ohentunut varmaan puoleen. Ennen minulla oli superpaksut ruskeat hiukset ja olisi ihanaa saada ne terveet hiukset takaisin, joten päätin nyt armahtaa hiuksiani. Kampaaja leikkasi 10 senttiä latvoista ja värjäsi hiukset hennalla kirkkaaksi kupariksi. Nämä kasvivärit on siitä jänniä, että väri tuntuu muuttuvan joka pesulla, esimerkiksi tässä kuvassa tukkani on aika oranssi/punainen (pari viikkoa värjäyksen jälkeen). Olen miettinyt myös ruskeaksi värjäämistä, vähän houkuttelee saada oma väri takaisin..Katsotaan, toisaalta on jännä seurata, mihin tämä väri tästä kehittyy. :D

Onko joku teistä kokeillut kasviperäistä värjäystä? :)English translation:

Hello again! My life has been so busy (still..), two weeks ago me and my sweetheart moved to a new appartment and it's still a chaos here. I'd like to skip the school and work and just organize our home. :D I have so much stuff and can't figure out where to put them all. I hope we get all done this week.

Week ago I took these pics from our balcony. The dress is quite new, I ordered it from EMP on Black Friday sale. The Disney dresses were 50% off then! I also ordered another Alice in Wonderland dress, I'm a big fan (I also have a Alice hoodie and a shirt..) Dress is perfect for summer but it can be also worn in winter with a warm cardigan. Shape of the dress is quite loose and the fabric is flexible.

Some weeks ago I went to ecological hairdresser, she cut 10 cm off and coloured my hair with henna, the colour was bright bronze. It's interesting how these plant-based colours change with every wash, now my hair looks more like red than bronze. I decided to use only plant colours from now on, I don't want my hair to suffer from chemical colours. I used to have a thick hair, but now after years and years of constant coloring, my hair has gotten quite thin. So I hope I will restore my hair and let it rest and grow healthy. :)

8 comments:

 1. Niin söpsö tuo mekko! :D

  Ja ihanan väriset hiukset! Varmasti hyvä päätös kokeilla tuollaista hellävaraisempaa värjäysvaihtoehtoa. Jospa sitten uusi hius pysyisi paremmassa kunnossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Juu toivotaan, ja kiva nähdä minkälainen tosta väristä tulee, kun värjään itse jossain vaiheessa. :)

   Delete
 2. OMG that cheshire cat dress is awesome! nice hairdye too!

  ReplyDelete
 3. Ihana Irvikisulimekko <3 Mun on pitänyt jo kauan ostaa jotain Irvikissa-aiheista, mut tein sitten viime kesänä pinkki-violettiraidallisen mekon joka saa välttää toistaiseksi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! EMP:ltä löytyy kiva kokoelma Irvikissa-tuotteita. :) Pinkki-violettiraidallinen mekko kuulostaa ihanalta! :)

   Delete
 4. Oon kuolannu samaa mekkoa, mutta en vaan oo halunnu maksaa EMP:n törkeitä postikuluja :D Nyt sielä on miljoona muutakin mekkoa niin en osaa päättääkään enää.

  Kasvivärit ei ole tuttuja, mutta suoravärit on kanssa hyvä vaihtoehto, joka ei tuhoa hiusta. Oon huomannu että kestovärillä lotraaminen ohentaa ja katkoo hiukset aika nopeesti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo noi postituskulut on isot, siks tilaan yleensä EMP:ltä ison satsin kerralla. Viime vuonna mulla oli se Backstage-jäsenyys, sillo sai tilata ilman postituskuluja!

   Juu mäkin käytin paljo suoravärejä ennen, mutta ne ei ikinä tarttunu mun juurikasvuun, joten välillä oli pakko laittaa kestoväriä myös. :P

   Delete