Sunday, January 1, 2017

Yule

Hyvää uutta vuotta! Joulu tuli ja meni enkä minä ole eksynyt koneelle päiväkausiin. Olen ollut niin uppoutunut lukemaan Harry Pottereita, kokkailemaan, leipomaan, ulkoilemaan ja pelaamaan lautapelejä. Pari päivää ennen jouluaattoa oli aika kaaosta, täällä tehtiin laatikoita, taatelikakkuja, pipareita ja vaikka mitä muuta kauhealla vauhdilla ja minä ja äiti yritettiin epätoivoisesti saada viimeiset joululahjasukat valmiiksi. :D Olin innoissani kokeilemassa uusia reseptejä, sillä tämä joulu oli ensimmäinen jouluni vegaanina. Muut meidän perheessä eivät ole olleet niin kauhean innostuneita vegeruuista, joten tein itselleni vegekinkun seitanista, porkkanasta "kylmäsavulohta", karjalanpiirakoita sekä porkkana- ja perunalaatikon. Makeat vegaaniset herkut kyllä kelpasivat kaikille, leivoin ison kasan pipareita, pari taatelikakkua, torttuja ja suklaajuustokakun. Jouluaamuna isä teki minulle oman riisipuuron kookosmaidosta, se oli hyvää. <3 Riisipuuro ja rusinasoppa on jouluajan suosikkiruokiani.

Aattona aamiaisen jälkeen lähdettiin isän kanssa käymään haudoilla, jonka jälkeen tehtiin lisää jouluvalmisteluja kotona. Iltapäivällä saunottiin ja sitten nautittiin jouluruoka. Meillä oli paljon porukkaa, joten melua oli aikalailla, ei voida sanoa, että vietettiin rauhallista joulua. :D Mutta kivaa joulua ainakin! Joulu on ihanaa aikaa, saa nähdä itselle rakkaita ihmisiä ja viettää heidän kanssaan aikaa. Tykkään myös antaa lahjoja, rupean miettimään lahjoja ja aikaisin ja suurimman osan yritän ehtiä tehdä itse. Täksi jouluksi minulla ei ollut muuta toivetta kuin Wiener nougattia ja Vihreitä kuulia. :D Sen lisäksi sain kuitenkin kaikenlaista, esittelen ne seuraavassa postauksessa!


English translation:

Happy New Year! I've been enjoying reading Harry Potters, cooking, baking, playing boardgames and walking in nature and I haven't much touched my computer. Two days before Christmas were quite chaotic, everyone was cooking and baking Christmas foods and me and my mother tried to knit some wool socks for presents that we hadn't have time to finish before. This was my first Christmas as vegan so I was excited to try new recipes.

On Christmas Eve we ate traditional Christmas breakfast and then me and my father visited the graveyard. On afternoon we went to sauna and after that we had the Christmas dinner. Then came the Santa and we opened the presents. My childhood home was full of people and there was lots of noise, but more the merrier! On Christmas it's important to see the dearest and spend time with them. I didn't have any spesific wishes but I got many nice things, I show them on my next post! :)

No comments:

Post a Comment