Tuesday, January 17, 2017

Stripes again

Lankesin Black Fridayn aikaan ansaan ja tilasin tämän takin jostain halppisnettikaupasta, hintaa takille tuli kaksikymppiä. Ehkä jossain rinnakkaisuniversumissa kahdenkympin takki on hyvä, mutta tässä maailmassa ei niin ole. Ulkoisesti takki näyttää kivalta, mutta lähemmälti tarkastellessa ompelujälki on kaameaa. Takkiin kuului vyö, mutta se on niin rumasti ommeltu ja epäkäytännöllinen, että heitin sen roskiin. Sivuilla takkia mainostettiin talvitakiksi, mutta fleecestä tehty takki satiinivuorella ei kyllä pidä Suomen talvessa kylmää loitolla. Syksylle on varmaan sopiva. Mikähän lie aivokatkos mulle tuli kun tämän tilasin.. En ole koskaan aikaisemmin tilannut tämmöisestä kiinahalppiskaupasta, koska tiedän, että laatu ei ole kummoista. Mutta onpahan nyt ainakin konkreettinen muistutus siitä, että ei IKINÄ kannata tilata mistään, missä myydään vaatteita naurettavan halvalla. Paljonkohan tämänkin takin ompelijalle on maksettu palkkaa? Ajattelin tehdä takista kaavat ja ommella itselle vähän parempilaatuisen, tykkään takin mallista, huppu vaan pitää lisätä!


Olipas outoa aloittaa koulu pitkän loman jälkeen! Viime viikko oli ensimmäinen kouluviikko, se meni kyllä vauhdilla. Kaikki tuntui kauhean vaikealta, hetken kestää, että tottuu taas normaaliin arkirutiiniin. Otin taas kauheasti kursseja, ja jotkut päivistä venyy pitkiksi, mutta onneksi on pari lyhyttäkin päivää.
  En ole muuten tainnut täällä blogin puolella kertoa, että me muutetaan! Ensi viikon maanantaina saadaan avaimet uuteen kämppään, ja meillä on sitten loppukuu aikaa muuttaa, se on ihanaa, ei tarvitse pitää kiirettä. Olen asunut tässä kämpässä 2,5 vuotta, uusi kämppä tuo vaihtelua. Nykyinen asuntomme on ihan Turun keskustassa, ja uusi asunto vähän syrjemmässä, kiva päästä pois keskustan hälinästä. Silti uudestakin kämpästä kävelee Kauppatorille kymmenessä minuutissa. :) Ja uusi kämppä on isompi, nykyinen on kaksio ja uusi on saunallinen kolmio.
  En malta odottaa muuttoa, nyt on hyvä syy käydä kaikki kaapit läpi ja heittää pois kaikki turha. Mä oon aika himohamstraaja, joten kaikenlaista on kertynyt kaappeihin. :D Ja minulla on kauhea kasa kirjoja, levyjä, vaatteita, kankaita ja lankoja, joten varmasti saa aika monta muuttolaatikkoa kannella!


Perjantaina minulla on kampaaja piiitkästä aikaa, viime kerrasta on varmaankin jo kolme vuotta. :D Olen yrittänyt antaa tukan haalistua, en ole laittanut siihen mitään värinaamoita tai muuta. Joulukuussa laitoin tukkaan Santen kasviväriä. Aijon jättää kaikki kemikaaliset värit ja siirtyä täysin kasviväreihin, en halua tunkea tukkaani enää mitään myrkkyjä. Perjantaina menenkin ekokampaamolle ja odotan sitä innolla! Ihanaa päästä kampaamontuoliin hemmoteltavaksi. :) Saa nähdä, raskinko tehdä mitään radikaaleja muutoksia tukkaani, sen näkee sitten..

English translation:

Oh I was stupid and ordered this black coat from Black Friday, it was cheap, only 20 euros. The coat looks pretty, but it's really badly made. But hey, what could you expect from a 20 euro coat?  Well, now I have a solid reminder that you should NEVER buy a coat that costs only 20 euro. I wonder how much did they paid to the person who made this coat? I like the shape of this coat, so I was thinking I make patterns from it and sew a new and better one. :)

It was so weird to start school after the long Christmas holiday. First week in school was kind of difficult, it took time to get used to normal rhythm. Now it feels normal. 
  I haven't tell you yet, we gonna move! On next Monday we get the keys to the new appartment, I'm very excited about it! The new appartment is bigger and there are three rooms and a sauna! :)

Next Friday I'm going to a hairdresser, last time was three years ago. :D I'm going to ecological hairdresser, they use only plant based colours. I'm not gonna use any chemical colours in my hair anymore. Let's see what the hairdresser's going to do to my hair. :)

8 comments:

 1. Ihana asu! Tuo takki on kyllä näin "kaukaa" katsottuna super söpö, mutta laatuongelmathan näkyvät parhaiten lähitarkastelussa.

  Ihan unelmalta kuulostaa tuo teidän muutto! Itselläkin on muutto suunnitelmissa keväällä ja nyt tosiaan kuumeisesti työn alla se että saisi kaikki itselle turhat tavarat pois sitä ennen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! :) Mä ainakin oon semmonen hamstraaja, että tavaraa on kertyny enkä raaski luopua kaikesta turhasta, vaikka pitäiski. :D

   Delete
 2. Aivan ihana asukokonaisuus *_* <3

  ReplyDelete