Thursday, January 12, 2017

Method and attitude

Ekologisuus on minulle tärkeää, ja yritän kunnioittaa luontoa valinnoillani niin paljon kuin vain kykenen. Ajattelin jakaa teille muutaman hyvän siivous/pesutuotteen, vaikka en mikään himosiivooja olekaan. Totta kai on ihanaa, jos koti on puhdas, mutta myönnän että oon aika sottapytty. :D Ehkäpä se kannustaa siivoamaan, kun on kivat pesuaineet..? Monissa pesuaineissa voi olla ties mitä myrkkyjä, eikä ne ole hyväksi ympäristölle tai ihmisillekään. Ja valitettavasti monia pesuaineita testataan eläimillä. Minulla ei ole jokaiseen huoneeseen omaa pesuainetta, mun mielestä se on vain rahastusta. Kaiken maailman pesuaineita ammeen pesusta keittiötason pesuun plääh.

Ensimmäisenä puhdistussuihkeet. Tuo Method on ylivoimaisesti paras siivoussuihke, mitä olen käyttänyt. Raikas greipintuoksu ja riittoisa pullo! Hinta on vähän korkeampi kuin tavispesuaineilla. Method-tuotteita saa ainakin Stockmannilta ja Citymarketeista.
  Ecoverin tuotteet ovat paljon halvempia Methodiin nähden ja niitä löytyy Ruohonjuuresta ja isommista marketeista. Tuotteen haju ei ole mikään maailman ihanin, tuote haisee ihan vaan pesuaineelta, mutta hoitaa kyllä hommansa hyvin. Hajun takia käytän tätä lähinnä lattian ja vessan pesuun, keittiössä on kiva käyttää tuota ihanantuoksuista Methodia.
 

Olen aika pitkään käyttänyt Ecoverin astianpesuaineita, niitä löytyy aika hyvin tavallisista marketeista eikä hinta näilläkään ole niin paha. Totta kai nämä ekologiset pesuaineet ovat ns normaaleja kalliimpia, mutta mulle ainakin tulee parempi mieli, kun voin ostopäätöksilläni vaikuttaa ymäristön hyvinvointiin. Kun viimeisin, kuvassa näkyvä Ecover oli lopuillaan, päätin kokeilla jotain uutta astianpesuainetta, ja Vegekaupassa käydessäni nappasin mukaan Attituden. Ecoverista ei ole minulla mitään pahaa sanottavaa, tuote on riittoisa ja hinta edullinen moniin ekologisiin tuotteisiin verrattuna. Tietty jos haluaa, että astianpesuaineessa on jokin kiva tuoksu, niin sitten Ecover ei ehkä ole se paras valinta. Valitsin tuon Attituden juurikin sen pirteän sitruunaisen tuoksun takia, ja tuo korkki on helppokäyttöinen ja onhan pakkauskin aika söpö. Tätäkään ei ole tarvinnut paljoa tiskiveteen kaataa, eli uskon, että tämäkin pullo kestää pitkään. Hinta on Vegekaupassa vähän alle viisi euroa, Ecover oli muistaakseni alle kolme euroa.


Sitten tämän hetkinen pyykinpesuainesuosikki eli Lilly's Eco Clean. Tämän ostin muutama kuukausi sitten, ja hyvin on riittänyt. Edellisen pyykinpesuaineen loputtua marssin Ruohonjuureen ja mietin pitkään, mitä ostaisin. Nykyään on jo isot valikoimat ekotuotteissa, ja välillä on vaikeaa päättää, mitä kokeilisi. Lopulta valitsin tämän tuotteen, koska tykkäsin sen tuoksusta (appelsiininkukka & kamomilla) ja pullokin näyttää kivalta. Hassua, sillä inhoan, jos vaatteeni lemuavat pyykinpesunesteelle pesun jälkeen, minä tykkään, että vaatteet vain tuoksuvat puhtaalle, ei millekään keinotekoisille ruususille. :D Ja kyllä mä mielummin käytän hajuvettä jos haluan tuoksua joltain.. Ei ole ainakaan tähän mennessä tullut mitään valittamista tuotteen pesujäljestä, hoitaa hommansa.


Haluaisin myös testata Mummi ja minän ja Ole hyvän pesutuotteita, Mummi ja minän Polkkakarkin tai Lakritsipommin tuoksuinen puhdistussuihke tai astianpesuaine olisi ihana! Kumpikin on pieni kotimainen firma, joten siitäkin isoa plussaa. :)English translation:

Being ecologic is very important to me and I'm also against animal testing. Here I show you some ecological cleaning products. My favourite surface cleaner is this Method's grapefruit cleaner. The scent is so sweet and fresh and the product is long-lasting. Then I got this Ecover's cleaning spray, which costs less then Method but I don't like the smell much. The product is long-lasting, I use it when I clean floors our bathroom, the Method I use in kitchen or in other surfaces.
  Ecover's dish washer is good, it doesn't cost that much comparing to "normal" products and also this one is long-lasting. But again, the smell isn't that great. When my latest Ecover finished, I wanted to try some new product and both this Attitude. It has a nice citrus smell and the bottle is quite cute. Little amount of product is enough for the dishes.
  Then there's my current favourite laundry detergent, Lilly's Eco Clean, it cleans well. The scent is orangetree and chamomille. I like the fact that this product doesn't make my clothes smell heavily. I hate when my clothes smell like synthetic roses or something, I rather use parfume. :D

Next time I'd like to try some Finnish companies when I need to buy new cleaning products! It's so great that nowadays you can find ecological products easily. :)

6 comments:

 1. Tosi kiva postaus vaikka aihe ei ihan main streamia olekaan! Rakastan sitä että koti on siisti ja pitäisi ehkä vähän enemmän panostaa kodin puhdistusaineisiin. Tällä hetkellä ainoa edes vähän ekologinen puhdistusaine on Kiillon yleispuhdistusspray joka on nopeasti biohajoava. Ihania nuo Mummi ja minä -tuotteet! Tuollainen käsitiskiaine olisi ihana lahjaideakin, täytyy pitää mielessä :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Noi on kyllä ihania noi Mummi ja minä- tuotteet, harmi että noita myydään aika harvassa paikassa, mutta ainakin Vegekaupan verkkokaupasta voi tilata. :)

   Delete
 2. En edes ajatellut että pesuaineitakin saa ekologisempia versioita. Pitää vähän itsekin tutkia aihetta jossain vaiheessa. :) Kiva postaus.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kiva kuulla! Nykyään löytyy aika hyvä valikoima. :) Sori en tiiä miks mun kommentit ei ookkaan tullu tänne näkyviin. :O

   Delete
 3. Olen tässä ollut siirtymävaiheessa (aina kun jokin loppuu niin ostan ekotuotteen) jo pidemmän aikaa kodin puhdistusaineiden osalta :) Tosin mies hieman rikkoi tätä ideologiaani ostamalla normaalia astianpesuainetta :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hieno juttu! No mut ei kai yks tavallinen astianpesu kaikkee kaada, pienikin muutos on hyvä juttu. :)

   Delete