Relax!

Kylläpäs se blogitauko venähti, mutta onneksi mulla alkoi loma ja nyt on aikaa kirjoittaa! Marras- ja joulukuu on ollut hurjan kiireistä, onnistuin taas kasaamaan itselleni ihan liikaa hommaa ja vapaa-aikaa ei juuri ollutkaan vaan koko ajan sai olla jotain esseetä, käännöstä tai referaattia olla vääntämässä.. Kahmin keväällekkin aika hurjasti kurssia, mitä meninkään tekemään! Ikinä ei opi. :D

Mites mun syksy ja joulukuu on mennyt? Opiskelun ja työnteon lisäksi kävin kaksilla sitseillä, elämäni ensimmäiset sitsit olivat Dia De Los Muertos-teemaiset ja toiset olivat Humanistisitsit. Ensimmäisistä sitseistä tykkäsin kovasti, sitsaajille oli varattu yökerho, joka oli koristeltu teeman mukaisesti. Humanistisitsit oli suuri pettymys, kaikki oli kännissä ja sekasorto jylläsi ja mä en jaksa kännisiä ihmisiä kun en ite kauheesti juo. :D Tässä kuva mun "hienosta" Dia De Los Muertos-meikistä, jonka tekemisessä tuli kauhee kiire (harjoiteltiin kaverin kanssa tota maskin tekoo, ja ensimmäiset kokeilut näytti lähinnä kuusi vuotiaan tekemiltä. :D).


Joulukuun alussa kävin Turun konserttitalossa katsomassa Turun filharmonikkojen esittämää We Come In Peace-scifikonserttia, se oli huikea! Konsertissa oli musiikkia muun muassa Alienista, Predatorista, Star Trekista, Battlestar Galacticasta ja tietenkin Star Warsista! Imperial March 70-henkisen orkesterin soittamana oli kyllä huikea, tuli ihan kylmät väreet! Settilistassa oli myös pari kappaletta, missä soitettiin theremineä, on kyllä mielenkiintoinen ja aavemaisen kuuloinen soitin! Ja soittaminen näyttää ihan taikomiselta, sillä soittaja ei missään vaihessa koske soittimeen, vaan liikuttelee käsiään sen yläpuolella. Esimerkiksi Midsommerin murhat-sarjan tunnari on soitettu thereminellä. Konsertissa oli myös kaikkea scifiin liittyvää rekvisiittaa, bongasin Tardisin!



Parit pikkujoulutkin ehdin viettämään, viimeisimmät oli mun ja poikkiksen omat, kahdenkeskeiset. Leivottiin torttuja ja katseltiin Yksin kotona. Leffaherkkuna oli myös glögiä, valmiita pipareita ja paloiteltua piparkakkutaikinaa nom. Ei oo kyllä tuo kaupan taikina yhtään niin hyvää raakana kuin itse tehty. Mä laitan ainakin tosi paljon mausteita, paljon enemmän kuin ohjeessa lukee.


Tietokoneelle on kertynyt kauhea kasa valokuvia ja vihkoon olen rustannut paljon postausideoita, ihanaa kun vihdoin on aikaa kirjoittaa! Maanantaina oli kahden koulutyön deadline, ja heti ne palautettuani minuun iski flunssa, tyypillistä. :D Tiistaina hyppäsin junaan ja saavuin vanhempien luokse Iisalmeen loman viettoon. Viimeksi olen täällä käynyt heinäkuussa, joten en malttanut odottaa kotiin pääsyä! Pari viime päivää on mennyt sohvan pohjalla Netflixiä tuijotellessa ja neuloessa, tänään väkersin viimeistä esseetä ja palautin sen viisi minuuttia ennen deadlinea. :D Lomalla ajattelin leipoa pipareita ja taatelikakkua ja keittää riisipuuroa, lenkkeillä, lumikenkäillä ja hiihtää, lukea kaikki Harry Potterit taas uudestaan, katsoa loppuun Gilmoren tytöt (uusi kausi myös!) ja aloittaa jonkun uuden sarjan katsomisen.


English translation:

My Christmas holiday started and finally I have time to blog! I've been so busy, I always take too much stuff to do, I never learn. This spring has gone so fast, besides studying I've admitted to some sittnings (wikipedia link there), first one was Dia De Los Muertos themed and it was my very first sittning and I liked it. The second one wasn't that good, people were so drunk and everything was in chaos and I can't much stand drunk people. :D

At the beginning of December I saw a scifi concert in Turku's concert hall played by Turku filharmonic orchestra, it was awesome! There were music for example from Alien, Predator, Star Trek, Battlestar Galactica and of course Star Wars. Imperial March was so cool, it gave me chills. There were also some songs where was a theremin, it was an interesting instrument, you should check the video! I also find Tardis from the concert hall. 

In Finland we have a habit to celebrate Christmas also before hand, we call it "little Christmas". Usually people eat there Christmas food, listen Christmas music and maybe give small gifts to each other. We celebrated little Christmas with some of my friends: we watched Love Actually and The Holiday and we ate gingerbreads, chocolate and other stuff. Last weekend me and my boyfriend spent our own little Christmas. We made Finnish Christmas pastry "joulutorttu", drank Finnish mulled wine and we had also gingerbreads and gingerbread dough (because dough is good) and we watched Home Alone.

Last Tuesday I took a train and came to spend my Christmas holiday in my childhood home. I got a nasty flu, I hope this gets better soon. Good point is that now I can watch Netflix all day long and don't feel guilty about it. :D On my holiday I'm gonna bake gingerbreads and cake and eat lots of Christmas food and chocolate, I want to go skiing and snowshoeing, I'm gonna read all the Harry Potters again and watch the rest of the episodes of Gilmore Girls.

Kommentit

  1. Oi, tommonen konsertti olis ollu munkin mieleen!
    En myöskään malta odottaa, että nään ne uusimmat Gilmoren tytöt, muttakun piti alottaa ihan alusta kun poikakaveri ei ollu nähny koko sarjaa ja halusin näyttää sen sille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hieno, kiva että filharmonikot tekee tuommoisia erilaisiakin konsertteja! Mäkin aloitin syksyllä kattomaan Gilmoren tytöt alusta, edellisestä katsomiskerrasta oli jo pari vuotta aikaa, joten halusin kattoo kaikki ennen uuden kauden katsomista. Se on kyllä ihanan hyväntuulinen sarja. :)

      Poista
  2. Tuo konsertti on kyllä varmasti ollut mahtavan kuuloinen! Pitäisi joskus itsekin yrittää bongata joku vastaava.

    Ihana idea tuo piparitaikina leffanamina! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli hieno, näitä samanlaisia on nyt ollut jonkin verran, toivottavasti suosion takia tekevät lisää tämmösiä konsertteja. :) Haha taikina on parasta! :D

      Poista

Lähetä kommentti