Saturday, September 10, 2016

Schimmel

Vihdoin yksi suurimmista haaveistani toteutui! Sain oman pianon! Olen jo pari vuotta etsiskellyt täydellistä yksilöä, ja viimein sellainen osui kohdalle. Kyllähän netin myyntipalstat on aina täynnä vaikka minkälaista pianoa, mutta minulle ei kelvannut ihan mikä vaan. Useat myyvät kauheassa kunnossa olevia pianoja parilla sadalla, mielummin maksoin vähän enemmän ja sain hyvän soittimen. Ja vieläpä niin kauniin! Nykyään ei tämmöisiä kaunokaisia tehdäkään. Merkki on Schimmel, eli laatusoittimesta on kyse. En yleensä tykkää soittaa pystypianoilla, koska olen tottunut soittamaan flyygeleillä ja niissä tuntu on niin erilainen kuin pystypianoissa. Sama ero kuin Ferrarilla ja Ladalla. :D Ja kyseessä on muutenkin makuasia, vaikka olisi kuinka hieno ja kallis piano, mutta jos se vaan ei itsestä tunnu kivalta niin sitten ei, jotkut kun tykkää raskaista koskettimista ja jotkut kevyistä jne. Tässä Schimmelissä on ihana tuntu, sitä on mukava soittaa. Naapurit varmasti vihaa mua, meillä on tosi huono äänieristys, joten ne saa kuunnella mun pimputusta. :D Onneksi minulla on myös sähköpiano, niin voin jakaa treenit siten, ettei naapureiden tarvitse kuunnella neljää tuntia putkeen samaa kappaletta! Ja muutenkin, en kehtaa tällä soittaa aamulla tai illalla, ettei tule valituksia.


Piano on meidän makuuhuoneessa, joten huoneen ilme muuttui aika paljon. Ennen pianon tilalla oli sähköpiano, jonka päälle nakkelin aina vaatteita, nyt kun on näin kaunis piano, niin on pakko pitää makkari siistinä! Laitoin pianon viereen vihreän lipaston ja mustia sisustuslaatikoita. Ja kenkiä! Nätit kenkät piristää aina päivää. Mielestäni näyttää nyt kivalta. Seinälle olisi kiva vielä saada tauluja tai sisustustarroja.
 Laitan tähän yhden treenaamistani kappaleista, Bachin preludin ja fuugan d-mollissa. Mielestäni Bachin kauneimpia teoksia.

English translation:

One of my biggest dreams came true and finally I got my own piano! I've been searching for a perfect instrument, and finally found it. It's so difficult to find a good piano, because people sell so many bad pianos which they haven't taken good care of. I'm so happy I found this one, it's so beautiful and Schimmel is a quality brand. They don't make these kinds of pianos anymore, I love old pianos, they feel so different and the sound is very beautiful. I don't usually like to play pianos, because I'm used to play grand pianos and they are so different. It's like driving Ferrari instead of Lada. :D But this one is really wonderful. I bet the neighbours are going to hate me now. :D Luckily I still have my electrical piano, so I can play it when it's late evening or early morning or if I'm gonna play same songs many hours.

The new piano is on our bedroom, now the whole room looks so different. There used to be my electrical piano, and I always tossed my clothes on top of it, but now I have to keep the room tidy! I decorated it a bit, I put an old drawer next to my piano and some decorative boxes on top of it. And shoes! Pretty shoes always brightens up my day. :)

Here's a song which I'm currently practising, Bach's prelude and fugue in d minor. I think this is one of the most beautiful songs from Bach.

2 comments:

  1. Voi miten kaunis! Itse soittamisesta en tajua juurikaan mitään, mutta tuo on kyllä todella upea myös osana sisustusta! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo tää on kyllä niin upee, harmi ku nykyään ei tehä tämmösiä vaa semmosia tylsiä laatikkomalleja. :D

      Delete