Sunday, August 28, 2016

Naantali

 Eilen oli aivan ihana sää, ja päätettiin lähteä poikakaverin kanssa pyöräilyreissulle Naantaliin. Naantali on tosi lähellä Turkua (n. 15km), mutta en ole kertaakaan siellä käynyt Turussa asuessani, viimeksi kävin Naantalissa kolme vuotta sitten. On ollut kyllä tarkoitus käydä aikaisemmin, mutta ei vaan ole saanut aikaiseksi, mutta onneksi eilen vihdoin päästiin käymään.


Naantali on kaunis kesäkaupunki, talvella se varmaan on paljon autiompi kun kadut tyhjenee turisteista. Eilen meille sattui tuuri, ja saavuimme Naantaliin juuri, kun siellä oli jotkut ruokafestivaalit menossa. Oltiin kauhean nälkäisiä pyörämatkan jälkeen, joten oli kiva saada nopsaan ruokaa. Ihanaa, että myös vegaanista ruokaa oli tarjolla, otin ison lautasellisen kiinalaista ruokaa namnam. <3 Syötiin vielä jälkkäriksi jäätelöä satamassa.

Meillä meni pari tuntia, kun kierreltiin vanhaa kaupunkia, huhh että oli tuulinen ilma.. Käytiin Muumikaupassa, ja olisin halunnut ostaa sieltä söpön esi-isäpehmolelun, mutta hintaa tuolla pienellä pehmolla oli kaksikymppiä. :O Hyvin olivat tuotteensa hinnoitelleet. Muumikaupan lisäksi käytiin Vanha Naantali-kaupassa, jossa myydän kaikenlaista krääsää, ei kyllä kauheemmin Naantalin liittyvää, mutta ihan hauska kauppa silti.

Vielä olisi Naantalin kylpylä testaamatta, sinne on kyllä pakko mennä jokin päivä! Pitää tehdä kunnon hemmotteleva kylpyläreissu ja varata samaan syssyyn joku kiva kasvohoito tai jotain. :)

Oletteko käyneet Naantalissa? Tai kylpylässä, oliko kiva paikka? :)
English translation:

It was a beautiful day yesterday and me and my boyfriend decided to do a bike trip to Naantali which is a small town near Turku, about 15km away. Last time I visited Naantali three years ago. It's a very beautiful summer place, it has a beautiful old town with old wooden houses.
 When we arrived to Naantali we were starving but luckily there were some kind of food festival so we got food quickly. I was so happy there were even vegan food, I took some chinese, it was good. And then some ice cream for dessert.

Then we spent some hours exploring the old town. In Naantali there's a Moomin World and we visited the Moomin shop. I would have wanted to buy something but the prices were very high. :O We also visited a souvenir shop and then just walked around. There's also a beautiful spa in Naantali, I really want to go there one day!

No comments:

Post a Comment