Thursday, August 11, 2016

Ice Age

Heips! Anteeksi hitaasta postaustahdista, en tiedä miksi on niin hankalaa päästä takaisin säännölliseen päivitystahtiin tauon jälkeen. Pitäisi löytää taas rutiini bloggaamiseen! Mulla on kauheesti kuvia, ideoita ja postausluonnoksia, nyt vaan tuntuu, että en saa mitään aikaiseksi blogin suhteen ja harmittaa päivittää niin epäsäännöllisesti. Uskon kyllä, että pääsen taas tuttuun rytmiin, se vaan vaatii hieman suunnitelmallisuutta.
  Tällä hetkellä käyn töissä, luen sivuaineen (englannin) valintakokeisiin ja yritän prepata italian kielen taitoani. En ole täälläpäin kertonutkaan, että aloitan elokuun lopussa yliopiston. En päässyt mihinkään musiikkialan korkeakouluun, joten päätin ilmoittautua läsnäolevaksi Turun yliopistoon opiskelemaan italiaa, sain paikan kaksi vuotta sitten ja olen tähän asti ollut poissaolevana. Tiesin jo keväällä musiikin pääsykokeisiin osallistuessani, että en tule pääsemään läpi kipeän käteni takia, mutta silti harmitti kun tulokset tulivat, Tampereen tulokseni oli kuuden pisteen päästä hyväksytystä pisterajasta. Aijon yrittää ensi vuonna uudestaan, mutta saa nähdä, miten ehtii koulun ohella treenailla.
   Olen kyllä tosi innoissani yliopiston aloittamisesta, olen aina tykännyt pänttäämisestä ja italian opiskelu kiinnostaa. :) Tuntuu vaan hassulta opiskella jo kolmatta ammattia, mutta kai se on ihan normaalia nykyaikana. :D Haluaisin enkun sivuaineeksi, mutta sain koekirjat vasta pari päivää sitten, pitää aika kiireellä lukea, koe on vähän yli viikon päästä. Toisaalta minua kiinnostaisi opiskella myös latinaa sivuaineena, mutta se ei ole työllistymisen kannalta varmaan ihan paras valinta, ellen sitten rupea joksikin Da Vinci-koodin ratkaisijaksi. :D

Mutta asiasta toiseen eli viime viikonloppuun, joka vierähti Tampereella. Poikaystävälläni oli lauantaina synttärit, joten tein hänelle aamiaiseksi köyhiä ritareita ja sämpylöitä ja edellisenä iltana tein sacherkakun, jota sitten lauantaina ja sunnuntaina mussutettiin. Lauantaina käytiin museokeskus Vapriikissa, olin sinne halunnut mennä jo pitemmän aikaa, ja vihdoin saatiin aikaiseksi, sillä Jääkausi-näyttely päättyy 14.8. ja sen halusin ehdottomasti nähdä.

Ei oo yhtään yliliikkuvat polvet..

Pääsin vihdoin ulkoiluttamaan EMP:ltä tilaamaani haalaria, se on ihana! Tilasin tämän jo pari viikkoa sitten, mutta olen ollut kahden vaiheilla, että vaihdanko sen pienempään kokoon vai en, mutta lopulta päätin pitää tämän, eipähän purista tai kiristä mistään vaan väljyyttä riittää. Tämä haalari oli kesän must-have-listallani, haaveilin tästä koko kesän ja nyt olen tyytyväinen, että sen vihdoin tilasin. :) Ainoa miinus haalarissa on, että henkselit irtoaa aika helposti, mutta eipä se niin vakavaa ole, kun alla on kuitenkin toppi tai paita. Olen myös pitänyt tätä sellaisten bandeau-rintaliivien kanssa, sopii hyvin hellepäiviin, koska kyljet jää esille.


Sisäänpääsy Vapriikkiin on opiskelijalle naurettavan halpa, vain neljä euroa! Ja Vapriikissahan on esillä kymmenittäin erilaisia näyttelyitä, eli todella edullinen hinta. Normaali hinta on kymmenen euroa, mikä ei myöskään ole mielestäni paha.
  Kävimme heti ensimmäisenä katsomassa Jääkausi-näyttelyn. Näyttely oli aika pieni, mutta kyllä meillä siellä tunti meni, koska luettiin kaikki tietotekstit sun muut. Mulla menee aina ikuisuus museoissa kun haluan käydä läpi ja lukea kaiken esillä olevan.. Parasta Jääkausi-näyttelyssä oli jääkauden aikaisista eläimistä tehdyt rekonstruktiot, oli mammuttia, luolakarhua, sapellihammaskissaa sun muuta. Tosi hienoja! Varsinkin villasarvikuonon poikanen oli ihana! Harmi kun meillä oli niin vähän aikaa, ehdittiin Jääkauden jälkeen katsoa vielä Tampere 1918-näyttely, joka kertoi sisällissodasta, sieltä lähdin ihan itku kurkussa kun oli aika rankka. Kaikkea kauheata ihmiset toisilleen tekevätkään. Laitan varmaan näyttelystä kuvia seuraavaan postaukseen.

Näyttelyn jälkeen käytiin hakemassa syötävää. Olen pitkään haaveillut Tampereen Kekkosentien Nesteen kehutuista vegaanihampurilaisista, joten sieltä käytiin ateriat hakemassa. Oli ihan outoa syödä juustoa hampurilaisessa, harvoissa ravintoloissa on vegaanijuustoa tarjolla. Ai että oli hyvää, tilasin sinihomejuustopurilaisen, missä oli myös goudaa ja paprikamajoneesia. Nykyään on niin helppo olla vegaani ja vieläpä epäterveellinen sellainen, kun löytyy kaikesta mahdollisesta vegaaniversiot! :D

Illalla sitten mentiin Eppu Normaalin 40-vuotiskonserttiin Ratinan stadionille. Konsertti kesti seitsemästä yhteentoista, hyvin jaksoivat eput vetää! Mukana oli myös mm Tampereen filharmoninen orkesteri ja pianisti Iiro Rantala.


Sapellihammaskissa / Saper toothed cat

Luolakarhu oli jättimäinen! / Cave bear was huge!

Villasarvikuonot, toi vaavi on niin sulonen! /Woolly rhinoceros, the baby was so cute!

Mammutit / Mammoths


English translation:

My blogging has been quite slow lately, sorry for that. I don't know why it's so difficult to get back to my normal regular blogging routine after a break. I hope I can start regular blogging soon, I have so much photos and ideas but the lack of time. I'm currently working and studying. I haven't told here that I start the university soon, I will be studying Italian. I got accepted to university two years ago, I accepted my place but I've been absent until now. This spring I applied in different musical universities of applied sciences but I didn't get accepted. I was so sad about it though I knew I couldn't get accepted since I got an aching arm when I attend to entrance exams. I will try again next year, I hope I find the time to practice enough! Luckily I'm very excited about starting the uni, I love studying languages and now currently I'm studying for the English test, if I pass it I can take English as my minor subject. I'd like to study also Latin, but I guess it's not the best option if I want to employ myself in the future unless I start solving Da Vinci codes and other stuff. :D

Enough about studying, let's move on! These pictures are from last weekend, me and my boyfriend travelled to his home town Tampere for the weekend. He had a birthday on Saturday, so I made him some french toast and buns for breakfast and on previous day I had made a sacher cake. On Saturday we went to Vapriikki, which is a big museum centre in Tampere. I've wanted to go there for ages and finally we went, there was this interesting Ice Age exhibition which will expire soon. There were cool reconstructions of real Ice Age animals like a cave bear, a mammoth and a saber toothed cat. 
  I liked the exhibition a lot, unfortunately we didn't have time to see all the exhibitions (there were more then ten of them there) but after Ice Age we went to Tampere 1918 exhibition which was about Finland's civil war in 1918. It was a heartbreaking experience and I left there with tears in my eyes. So horrible things people can do to each other. 
 After that we had to leave. We took some burgers for lunch and then after few hours we went to a consert in Tampere's stadion. It was a concert of one famous Finnish band which has been playing 40 years already. Songs are in Finnish and I bet every Finnish person can sing at least one of their songs by heart.

Oh I almost forgot to tell you about my outfit! I ordered this lovely black overall from EMP. This piece of clothing was on my summer's must-have list. It's so cute! I wear it with top or with bandeau bra.
 

2 comments:

 1. Tsemppiä kokeisiin! Itsekin tässä toista tutkintoa aloittelemassa... :D

  Tosi mielenkiintoisen näköinen tuo näyttely! Harmi kun Tampere on itselleni vähän turhan kaukana, mutta pitäisi kai taas pistäytyä joskus Helsingin eläintieteellisessä museossa. :) Blogissani on muuten taas arvonta, käy ihmeessä osallistumassa jos sattuu kiinnostamaan! ^^

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Mitäs sä aijot opiskella? :)

   Muakin kiinnostais Helsingin eläintieteellinen museo, pitää käydä seuraavalla Helsinki-reissulla. Nyt mä varmaan tiiän miks en oo nähny sun postauksia bloglovinissa! Sullahan on muuttunu blogin osoite? Yritin etsiä blogiasi bloglovinista, mutta sitä ei löytynyt, ainoastaan vanha The Addams Mansion näkyy, mutta vain ne sen nimissä tehdyt postaukset. :/

   Delete