Saturday, June 18, 2016

Summerdays passing

Blogikin on näköjään viettänyt hieman kesälomaa. :D Koulun loppumisen ja pääsykokeiden jälkeen olo on ollut niin uupunut, että en mitään järkevää ole jaksanut pariin viikkoon tehdä. Työtkin alkoivat tällä viikolla ja niitten jälkeen olo on ollut niin nuutunut, että loppupäivä on mennyt sohvalla maatessa..Nyt alkaa hieman helpottaa kaikki ja bloggausinto palailee ja kerrankin minulla olisi aikaa kirjoittaa, mutta eipä silti ole blogi päivittynyt, sillä järkkärini meni rikki 1,5 vuoden käytön jälkeen. Tai siis järkkärin akku ei suostu enää irtoamaan kamerasta, jotenka en voi akkua ladata. Harmittaa, sillä minulla ei ole enää takuuta voimassa. Pitää lähettää kamera huoltoon ja toivoa, että lasku ei ole pilviä hipova. Onneksi minulla on hieman julkaisemattomia kuvia koneella, joten niillä mennään jonkin aikaa, en usko että haluan tänne mitään kännykällä otettuja kuvia laittaa, katsotaan.

Mitäs te olette kesällä puuhailleet? Minä vietin valmistumisen jälkeen viikon Tampereella, kävin Tamkin pääsykokeissa ja loppuviikon rentouduin poikkiksen vanhempien luona syömällä paljon jäätelöä ja grilliruokaa, shoppailemalla, leipomalla raparperipiirakkaa ja nauttimalla auringosta. Käytiin Ideaparkissa ja sieltä löysin ihanan maksimekon, joita ostin kaksi kappaletta, koska en osannut päättää kumpi väri olisi parempi. Niistä kuvaa myöhemmin! Käytiin myös jossain Tampereen yökerhossa, ja nyt kyllä ei tarvitse taas pariin vuoteen käydä, yökerhot ei oo kyllä mun paikka enää, ei voisi uskoa että ramppasin yökerhoissa joka viikonloppu joskus. :D
  Viime viikon vietin kotona Iisalmessa. Siskontytöt olivat myös käymässä ja näin myös mummua ja ukkia. Yhtenä päivänä leivottiin tyttöjen kanssa kolmea sorttia herkkua, oli mustikkapiirakkaa, mutakakkua ja banaani-mustikkamuffinseja nomnom. :D Pari kertaa käytiin myös ravintolassa syömässä kaupungilla ja toisella reissulla löysin kirpparilta vaikka mitä kivaa, siitä lisää myöhemmin! Kotiin maaseudun rauhaan on aina ihana tulla, harmi vaan, että sää oli sateinen melkein koko viikon. Raahasin taan mukaani Turkuun kauhean kasan kankaita ja lankoja, mun kangasvarasto vaikuttaa aika loputtomalta. :D Otin myös pari vanhaa vaatettani tuunausta varten. Jospa sitä taas innostuisi ompelemaan, nyt olisi aikaakin.
  Tulin takaisin Turkuun viime lauantaina, hyvä ystävä tuli yökylään poikakaverinsa kanssa, käytiin syömässä ja kierreltiin Turkua ja kokeilin ensimmäistä kertaa geokätkeilyä. Syötiin älyttömän hyvää vegaanista jäätelöä Puren kojulla jokirannassa, suosittelen! Jäätelöt on tehty oikeista raaka-aineista ilman säilöntä- tai lisäaineita, eivät ole semmoisia keinotekoisen imeliä niin kuin monet kaupan jäätelöt. Esim. suklaajäätelö maistui ihan raakasuklaalta ja lakritsijäätelö oli ihan parasta, mua aina ärsyttää kun perusvaliolakujäätelöt on vaniljajäätelöö lakukastikkeella, ei se oo lakritsijäätelöä!! Pakko ostaa itselle lakritsijauhetta, näin sitä lähikaupassa, voisi laittaa smoothieehen tai itsetehtyyn jädeen.

Tämän viikonlopun ajattelin viettää laiskotellen, tämäkin päivä on mennyt Penny Dreadfulia katsoessa, ilma on aika sateinen, joten ulos ei tee mieli mennä. Sain tällä viikolla katsottua Viikinkien neloskauden, siinä oli Peter Franzen ja Jasper Pääkkönen viikinkiveljeksinä. Toivottavasti saan kameran pian kuntoon, tekee niin mieli mennä ulos kuvailemaan!!


English translation:

Long time no see, my blog was having a little summer holiday I guess. :D After I finished school and all the entrance exams, I've been so tired and tried to relax a lot and gather my strength in the past weeks. This week I started work, and at the end of the day I've been sooo tired, I hope this feeling will pass. Now I finally have time to blog, but I've got some problems with my camera, it doesn't work so have to send it somewhere to get it fixed. I hope it doesn't cost too much!!

What have you been doing during this summer? After my graduation I went to Tampere for a week, there had one entrance exam and the rest of the week I spent in my boyfriend's parents house, I relaxed, ate too much ice cream, baked and enjoyed the warmth. We went also shopping and I found two lovely maxi dresses, I will take a picture of them later! We also went to a night club once, and I can honestly say, they are not my places anymore, can't believe I used to party every weekend.. :D

After Tampere trip I went to visit my parents in my childhood home in Iisalmi. It's always so wonderful to go to the countryside and enjoy the silence. My nieces where there also, we baked lots of yummy things together mmm. I also saw my grandmother and grandfather.

Last Saturday I returned home and my good friend came to visit us with her boyfriend. We went to eat outside and walked around Turku. I fell in love with local raw food cafeteria's self made ice cream, it was sooo delicious and made with real fresh ingredients! <3

I'm gonna spend this weekend my watching Penny Dreadful, just finished Viking's fourth season, there where two Finnish actors there, they played viking brothers, cool! :)

No comments:

Post a Comment