My Christmas


Hellou pitkästä aikaa, toivottavasti teillä kaikilla oli mukavat joulut. :) Minun jouluni meni todella mukavasti, mutta sitä ennen sattui pieni äksidentti. Rakkaan läppärini kovalevy posahti lopullisesti, ja siellä oli kaikki kolmen vuoden kuvani ja koulutehtävät sun muut. Ja ei, en valitettavasti harrastanut varmuuskopiointia (vähänkö nyt lievästi sanottuna vatuttaa!!!!!!), joten kaikki ne kuvat ja muut tärkeät jutut ovat nyt jossain bittiavaruudessa, R.I.P. Eniten harmittaa kaikki ne kuvat!! Minulla oli paljon vielä julkaisemattomiakin kuvia, jotka odottivat muokkausta, minulla kun oli monta postausta jonossa, jotka oli tarkoitus julkaista tässä loman aikana, mutta eeeiih. Pitää nyt aloittaa täysin puhtaalta pöydältä, onneksi asukuvia tms. voi ottaa uudestaan. Aktiivisesti en nyt voi päivittää, ennen kuin kone on korjattu, tämän postauksen teen veljen koneella, mutta en tiedä ehdinkö tehdä mitään postauksia ajastuksella julkaistavaksi, riippuu mitä mieltä tämän koneen omistaja on. :D


 Mutta mutta, se siitä surkuttelusta, siirrytään joulujuttuihin. Tulin vanhempien luokse Iisalmeen perjantaina 18. päivä, välipäivät ennen jouluaattoa meni todella nopeasti leipoen, neuloen, leffoja ja Doctor Whota katsellen, siivoillen, lenkkeillen ja ommellen. Alkuviikosta sää oli kaikkea muuta kuin jouluinen, mutta onneksi keskiviikkona satoi lunta ja jouluaatto oli mitä kaunein. Aattoaamuna herättiin yhdeksän aikoihin ja syötiin riisipuuroa ja rusinasoppaa. Paikalla oli vanhempieni lisäksi minä ja pikkuveljeni. Aamupalan jälkeen lähdimme isän kanssa käymään haudoilla ja samalla haettiin isoveli kaupungista. Kotiin päästyämme kahden aikoihin lähdimme äidin kanssa ulkosaunaan, missä vierähti ainakin tunti, ja jossain vaiheessa mummo saapui ja liittyi seuraamme. Ilma oli aivan ihana, oli ihanaa istua kylpytakki päällä saunan portailla ja ihailla maisemia ja painua taas lämpimiin löylyihin. <3


 Naisten jälkeen miehet menivät saunaan (ukkikin oli jo liittynyt joukkoomme), jonka jälkeen alkoi jouluateria. Jälkkäriksi söimme luumurahkaa, jonka jälkeen oli pakko mennä makuulle, koska ähky. :D Pari tuntia meni höpöttäessä, jonka jälkeen avattiin lahjat ja juotiin kakkukahvit. Minulla on aina tapana leipoa joku kakku aatoksi, haluan aina joka vuosi kokeilla jotain uutta reseptiä, tänä vuonna tein appelsiini-puolukkajuustokakun Kinuskikissan ohjeella. Se oli hyvää, mutta siinä vaiheessa oli vieläkin ähky, joten paljon en kakkua voinut syödä.
  Kakun syönnin jälkeen ukki ja mummu lähtivät, me loput mentiin vielä saunomaan pariksi tunniksi. :D Meidän ulkosauna on niin ihana ja tunnelmallinen, siellä voisi olla monta tuntia. <3 Saunan jälkeen oli jo pian pakko mennä nukkumaan, oli jo niin väsy.



 Tänä vuonna oli rauhallinen aatto, oli vähemmän porukkaa kuin yleensä. Sisko (ja lapset ja aviomies) viettää meillä joulun aina joka toinen vuosi, tänä vuonna olivat aviomiehen perheen luona. Ajattelin esitellä saamiani lahjoja toisessa postauksessa, katsotaan nyt mihin ajankohtaan sekin postaus venyy.. Poikkis tuli meille viime sunnuntaina, ja varmaan lähdetään huomenna Tampereelle uuden vuoden viettoon, siellä ei varmaan ole mahdollisuutta päivitellä. Mutta hyvää uutta vuotta kaikille, palaillaan kun pystytään! En kauheasti pysty kommentoimaan seuraamiani blogeja, koska selailen niitä satunnaisesti puhelimella, enkä sillä osaa kommentoida. Varmaan aika läjä lukemattomia blogipostauksia minulla edessä kunhan saan koneen kuntoon! Toivottavasti se tapahtuu jo ensi viikolla.. Peukkuja pystyyn. :D




English translation:

I hope you all had a great Christmas! Mine was great but something bad happened. My laptop's hard drive broke complitely and I had all my pictures and school works there, now they're gone forever :'(. So now my blog updating will not be regular untill I get my laptop fixed.

Christmas Eve was great, we were in sauna for many hours, eat a lot of food, had great gifts and just spent time with my family. I love Christmas. <3

Kommentit

  1. ALWAYS back-up your files! I learned that the hard way, when my PC was literary struck by lightning. Thank God I wasn't into digital photography back then so, no important files were lost.
    Lovely pictures, by the way. Enjoy the rest of the holidays!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I'm glad I have all the best photos here in my blog, have to save them in my computer! But yeah, have to be wiser in the future. :D Thanks, happy holidays for you too :)

      Poista
  2. Everything looks so beautiful and festive! :) Sorry to hear about your laptop troubles. >.<

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks, I love Christmas for its beautiful atmosphere. :) My computer thing sucks, but can't help it, it was stupid not to back-up my files..

      Poista

Lähetä kommentti