Thursday, May 21, 2015

DIY decoration jars

Ihanaa kun on loma ja on aikaa tehdä kaikenlaista! Tänään tuunailin purkkeja nätimmän näköisiksi, halusin kivoja tuikkulyhtyjä ja kukkamaljakon. Koristelin purkit lautasliinoilla, jotka liimasin decoupage-lakalla. Laitoin lakkaa lautasliinan päälle ja alle, päälle laitettuna lakka muodostaa kovan pinnan ja ei heti tulisi mieleen, että kuva on lautasliinasta leikattu! Tykkään käyttää decoupage-tekniikkaa, se on tosi jees kaikenlaisten sileäpintaisten esineiden päällystämiseen ja koristeluun. :) Lakkaa voi ostaa käsityökaupoista. Mielestäni kyllä onnistuu ihan vedellä laimennetulla erikeepperilläkin, näin tulee paljon halvemmaksi, pieni purkki decoupagea maksaa aika paljon verrattuna erikeepperiin. En tiedä, onko sillä lakalla ja erikeepperillä paljoakaan eroa, varmaan vaan jokin rahastuskikka. :D

English translation:

It's so wonderful to be in a holiday! There's so much time to do all kinds of things! Today I decorated some jars. I used napkins which I glued with decoupage glue. I like this technique very much, it's nice when you want to decorate your stuff, and it's suitable with all kinds of materials like glass, metal, wood etc.

4 comments:

 1. Liimalakka on kyllä jumalainen keksintö! Aika paljon itekkin tullut sen kanssa värkättyä :P

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä kätevä, helposti saa somistettua kaikenlaista :)

   Delete
 2. Onpa söpöjä! :) Me tehtiin häihin sellaisia pitsikuvioisia punamustia purkkeja lakuille. Ihania olivat, jompikumpi väreistä ensin, sitten pitsillä kuvio spreijaamalla päälle ja kunhan kuivui, niin sidottiin punaisella organzanauhalla rusetit niihin. Nykyään ovat kynäpurkkeina ja meikkisiveltimien purkkeina. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kätevää kun voi sitten myöhemmin käyttää eikä vaan heitä roskiin. Ja kyllähän se sisustusta piristää tommoset purnukat! :)

   Delete