Wednesday, March 11, 2015

Dietrich

Tässäpäs vähän utuista asukuvaa eiliseltä. Nukuin vähän pitemään kuin yleensä ja menin Konserttitalolle kymmeneksi, sillä pääsimme koulukavereiden kanssa seuraamaan Turun Filharmonisen orkesterin harjoituksia. Täytyy häpeäkseni myöntää, että tämä oli ensimmäinen kerta, kun kyseisessä rakennuksessa vierailin. En voi uskoa, miksi ihmeessä en ole käynyt vielä kertaakaan katsomassa filharmonisen konsertteja. Opiskelen sentään klassista musiikkia ja Konserttitalo on ihan naapurissa! Ja plus, liput eivät ole opiskelijoille pahan hintaisia. Täytyy ryhdistäytyä tässä ajassa. 

Orkesteria johti joku minulle tuntematon naiskapellimestari, harmi että Leif Segerstam ei ollut johtamassa, hänen kaputikun heilutustaan haluaisin livenä nähdä! Yksi valinnaisaineeni on kapellimestarikurssi, joten olen todella kiinnostunut siitä, miten orkesteria johdetaan. Se on todella hankala ja vaativa pesti, ja paljon on vielä oppimista. Olen päässyt koulussa johtamaan Sibeliuksen Andante Festivoa ja hilpeää We Wish You A Merry Christmasia. Keväällä järjestämme konsertin, missä jokainen kurssilainen pääsee johtamaan yhden teoksen. Jänskättää!! 

English translation:

Here's some pictures from yesterday. Me and my student friends got the opportunity to watch Turku's Filharmonic Orchestra's rehearsals. It was quite interesting! I study conducting in school, it's an optional course. Conducting an orchestra is not the most easiest jobs in the world, so I need a lot of practicing! At the end of this school season, we will have a concert where all our conducting class members get to conduct one orchestra song. It will be exciting!

4 comments:

 1. Sinulle on haaste! :)

  http://theaddamsmansion.blogspot.fi/2015/03/liebster-award.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitoksia! Näitä on kiva tehdä :)

   Delete