Sunday, February 22, 2015

Sweet holiday

Ähh, hiihtolomani vetelee viimeisiään ja huomenna olisi taas aika painua kouluun ja toivoa, että näiden kahden viimeisen viikon aikana en olisi ihan kauheasti unohtanut musiikin teorian kiemuroita ja Chopinin preludeja sun muuta. Katselin tässä tämän viikon kuvasaldoa tätä postausta miettiessäni, ja heh, eipä ole paljon muusta tullut kuvia otettua kuin ruuasta ja porukoiden koirista. :D Ja yksi tuunausjuttukin on! Tässä tämä sillisalaatti sitten on, enjoy:

Lomalla on ihanaa nukkua niin pitkään kuin nukuttaa, minun tapauksessani maksimissaan kymmeneen, yleensä yhdeksään. On ihanaa hipsiä kiireettömästi keittiöön, laittaa aamupalaa, ja nauttia se kahvin ja hyvän kirjan kanssa. Samalla ihastellen pöydällä olevia tulppaaneja ja ikkunasta avautuvaa, lumista maalaismaisemaa.

My winter holiday is coming near to it's end sniif and tomorrow I have to return to school. Before that I want to share with you some pictures that I took during this week. Most of them are about food and dogs haha. :D

On holiday it's awesome to sleep as long as you want, make breakfast at peace and eat it while reading a good book and enjoying the snowy view from the window.Vietän lähes poikkeuksetta aina pidemmät lomat vanhempieni luona lapsuudenkodissani Iisalmessa ja sielläpä se tämäkin viikko vierähti. Kotona on ihanan iso tupakeittiö ja lomalla on ihanaa leipoa ja laittaa ruokaa siellä kuunnellen hyvää musiikkia. Ja nauttien kahvihetkistä jonkun hyvän kahviherkun parissa, kuten leipäjuuston nom. Leivoin aamupuuron jämistä sämpylöitä, niistä tuli todella hyviä! Tykkään laittaa taikinaan pizzamaustetta makua tuomaan. Ei ole tuoreiden sämpylöiden voittanutta. <3

I usually always spend my holidays with my parents in my childhood home. There we have a big kitchen and since I love baking and cooking, I do it a lot while on holiday. And also enjoy coffee moments with something sweet to eat. 


Lomalla on ihanaa käydä rakkaiden koirien kanssa lenkillä, näitä turjakkeita tulee aina ikävä. <3 Tässä perheemme leonbergin koirat (leijonat) Tumppu ja Dora. Tumppu-herra on tuo isompi otus ja Dora siro vanha neiti. Maalla on niin ihana lenkkeillä, kaupungissa joutuu miettimään liikennettä sun muuta, mutta maalla voi vain uppoutua kauniisiin maisemiin ja hengittää raikasta ilmaa.

On holiday I enjoy walking with our big doggies. The bigger is a boy called Tumppu (which in Finnish means mitten :D) and the smaller one is our beautiful old lady Dora. <3 It's so lovely to have a walk in countryside, you don't have to care about traffic, you can just enjoy the view and breath clean air.


Nyt kun päästiin koiriin, niin pitäähän minun esitellä perheen riiviöt! Kerroinkin joulukuun lopulla, että saimme perheenlisäystä neljän koiravauvan muodossa, mutta näytin vain yhden kuvan. Nyt pennut ovat kahdeksan viikon ikäisiä eli lähtevät uusiin koteihin piakkoin, ainostaan yksi jää meille. Onneksi kaikki menee tuttujen luo, joten säilyvät kyllä omassa elämässäkin. <3 Harmitti silloin joululomalla lähteä takaisin Turkuun ja jättää pallerot, mutta onneksi olen päässyt käymään kotona tiheästi tämän vuoden puolella. Ja tämän viikon sain viettää kokonaan pentujen kanssa. <3

Tässäpäs kollaasi, ylhäällä tytöt Miina ja Justiina ja alhaalla pojat Pätkä ja Roki. Pätkä jää meille, Miina menee tädilleni, Justiina ja Roki jäävät melkeinpä vanhempieni naapuriin.

Now we got to the topic about DOGS! My family got four puppies last christmas holiday and here they are now eight weeks old. Miina, Justiina, Pätkä (Shorty) and Roki. Pätkä will stay with us, others we will give to some friends and family members.


Meidän Tumpun tuntemukset pentuja kohtaan voidaan tiivistää tähän yhteen kuvaan:

Our Tumppu's feelings about puppies can be seen in this one picture:


Koska en keksi mitään järkevää aasinsiltaa koirista askarteluihin, niin sitten vaan siirrytään kylmän viileästi aiheesta toiseen. :D Viikonloppuna juhlittiin "tätini" viisikymppisiä ja tuunasin lahjapaketin pahvilaatikosta ja Marimekkon serveteistä. En tiedä voiko tätä decoupageksi kutsua, koska en käyttänyt oikeaa decoupage-lakkaa vaan ihan normaalia erikeepperiä vedellä laimennettuna. Voisin näyttää joskus jotain decoupage-töitäni, se on todella kiva ja kaunis tekniikka! Onko tuttu tekniikka lukijoille?

We celebrated my "aunt's" 50th birthday and I made a gift box using box, napkins and erikeeper-glue. I don't know can I call this decoupage since I didn't use real decoupage glue, but why not.


Tässäpäs vielä kuvaa juhlapöydästä, leivoin kaksi kakkua, toinen on Red Velvet-kakku mansikkaisella tuorejuustokuorrutuksella ja toinen on uunissa paistettu suklaatuorejuustokakku. Nom hyviä olivat! Ilta huipentui saunomiseen ja paljukylpyyn. Mukavaa oli, ja oli kyllä haikeat fiilikset kun aamulla pakkasin, sanoin kaikille heipat ja suunnistin Turkuun päin. Oli huippu loma, mutta nyt on sitten aika palata normaaliin arkirutiiniin, ei enää jokapäiväistä suklaanmussutusta ja myöhäisiä Doctor Who- ja Vikings-maratooneja. :D

For the birthday I baked two cakes, red velvet-cake and chocolate cheesecake. It was a great evening and this morning I was a bit sad while packing and traveling back to Turku. It was a great holiday but now it's time to go back to normal day routines, no more chocolate everyday and late night Doctor Who and Vikings maratons. :D
No comments:

Post a Comment