Thursday, January 1, 2015

I solemnly swear...

Kurkkasin vuoden takaista blogimerkintää, ja tarkistin, että mitäs sitä tulikaan luvattua silloin uuden vuoden kieppeillä..

Tavoitteeni vuodelle 2014:

1.
 Preppaan italiaa ihan tosissaan, tavoitteena pyrkiä yliopistoon kieltä opiskelemaan, joten keväällä pitäisi olla kielitaito aika paljon parempi jos halajan yliopiston kirjoille päästä! Mutta vaikka suunnitelmat jossain vaiheessa opiskelupaikan suhteen muuttuisikin, italian tasoani aijon silti korottaa. Kielten opiskelusta ei ole ikinä haittaa.

   --> Italiaa ei kyllä tullut kauheasti prepattua, joten tämä ei sitten vissiin toteutunut. :D

2. Uusitaanpas nyt viime vuoden lupaus! Tavoitteena siis edelleen päästä yliopistoon tai korkeakouluun. Mutta että mille alalle, se selviääköön sitten keväällä. Suurin haaveeni olisi musiikki, mutta kielten opiskelu tulee hyvänä kakkosena.

   --> Tämän toteutin, jee! Pääsin Turun yliopistoon opiskelemaan italiaa, mutta lykkäsin aloitusta vuodella, koska pääsin myös Turun konservatorioon ja sitä mahdollisuutta en kyllä halunnut jättää käyttämättä. Katsotaan nyt, rupeanko koskaan tuota italiaa opiskelemaan, jos pääsen konservatorion jälkeen ammattikorkeakouluun suorittamaan muusikon amk-tutkintoa, niin sitten jää kyllä italiat käymättä. :D

3. Hankin ensimmäisen tatuointini. Olen jo pitkään miettinyt useampaakin tatuointia, ja tavoitteena on toteuttaa jokin niistä.

  --> Tätä en toteuttanut, vaikka tatuointia olen kauan himoinnutkin.

4. Suoritan avoimessa yliopistossa kasvatustieteen perusopinnot (25op) loppuun. Ja sen aloittamani viiden opintopisteen kehityspsykologian teen myös valmiiksi!!

  --> Tämä ei toteutunut, suoritin kesällä loput keskeneräiset kurssit, mutta 8 opintopistettä jäi suorittamatta tuosta kahdestakymmenestäviidestä. Kehityspsykologiakin jäi tekemättä, se olisi pitänyt tehdä kesällä enkä töiden takia jaksanut. Mutta onneksi nuo suoritetut kurssit jää opintorekisteriin, joten voin suorittaa kasvatustieteen opinnot joskus jos se tuntuu tarpeelliselta. Nyt en aijo ottaa mitään extraa koulun kanssa, vaan keskityn vain musiikin opiskeluun.


5. Hankin itselleni töitä kesäksi.

  -->Tämän toteutin! Tein töitä koko kesän eräässä kylpylässä hotellisiivoojana.Tavoitteeni vuodelle 20151.  Suoritan klassisesta pianosta D-tutkinnon tänä keväänä.
    -->D-tutkinnon suorittaminen kuuluu tuohon muusikon koulutusohjelmaan, ja sen voisi suorittaa vasta opintojen toisena vuonna, mutta haluan tehdä sen nyt alta pois, jotta voin toisena vuonna suorittaa C-kurssin. (Instrumenteista voi siis suorittaa tuollaisia tasosuorituksia eli tutkintoja, tutkinnot ovat järjestyksessään 1/3, 2/3, 3/3, D, C, B ja A. A on korkein mahdollinen, ja sen voi suorittaa vain Sibelius-Akatemiassa.)

2. Perustan säästötilin ja alan säästää pikkuhiljaa rahaa pahan päivän varalle. Tarkoitus olisi laittaa joka kuukausi jonkinlainen summa tilille.

3. Hankin tatuoinnin. Minulla on mooonta ideaa ja pitää nyt edes yksi niistä toteuttaa tänä vuonna!

4. Käyn kesällä Italiassa.
   -->Asuin Italiassa vuoden (2012-2013), enkä sen jälkeen ole maassa käynyt, vaikka kova hinku sinne koko ajan on ollut. Tänä kesänä käyn moikkaamassa kavereita piitkästä aikaa! Ja ihailemassa Italian kauneutta ja mussuttamassa taivaallista ruokaa. :)

5. Harjoittelen lisää valokuvausta ja kuvien muokkausta. Olisi kiva oppia käyttämään Photoshoppia.

6. Luen vähintään yhden kirjan per kuukausi.

My goals for 2015:

1. I complete the D-degree from classical piano (I'm not sure is it called D in English..)
2. I save money
3. I get a tattoo.
4. I visit Italy after a loong break.
5. I practice more photographing and photo editing
6. I read at least one book a month.

2 comments: