Friday, January 2, 2015

Farewell 2014

Tammikuu/January

Tammikuussa ei tapahtunut mitään ihmeellistä, palasin lomalta kouluun (opiskelin musiikkia kansanopistossa) ja päätin hakea konservatorioon yhteishaussa opiskelemaan musiikkia. Hommasin elämäni ensimmäiset New Rockit kaverilta.

On January didn't happen anything special, I continued school and I decided to apply to study musician degree in conservatory. I got my first New Rock shoes from my friend.


Helmikuu/February

Helmikuussa rupesin kunnolla treenaamaan pääsykokeisiin. Vietin hiihtolomaa, soitin pianoa, kävin salilla, hilluin muiden opistolaiskamujen kanssa ja stressasin ihan liikaa tulevaisuuttani. Pelkäsin, että en pääse mihinkään kouluun.

On February I started to practice for the coming entrance exams. I had my winter holiday, I played piano, went to gym, hung out with friends and stressed too much about my future. I was afraid that I wouldn't get accepted in any school.Maaliskuu/March


Aika samaa kuin helmikuussakin, koulua ja pääsykokeisiin treenaamista. Toinen ranne alkoi kipuilemaan pahasti, varmaan koska en ole aikaisemmin soittanut niin paljon pianoa. Pelkäsin, että en pystyisi sen takia osallistumaan pääsykokeisiin.

Life was pretty much the same, school and practicing for the exams. My wrist started aching due to intensive piano playing, and I was afraid that I couldn't participate in entrance exams.


Huhtikuu/April


Edelleenkin aika samoilla linjoilla mentiin. Loppukuusta minulla oli ensimmäiset pääsykokeet Oulun konservatoriossa, sinne suunnistin suoraan pääsiäislomalta, jonka olin viettänyt lapsuudenkodissa Iisalmessa. Juhlin myös 22-vuotissynttäreitäni ja opistolaiset leipoivat minulla kakun. :)

Still, life was the same. At the end of the month I had my first conservatory entrance exam in Oulu, I went there after my Easter holiday. I also celebrated my birthday (22 years) and my friends made me a cake.


Toukokuu/May


Toukokuussa kävin yhteensä viidessä eri pääsykokeessa, joista kolme sattui vieläpä samalle viikolle! Voi sitä reissaamisen ja uupumuksen määrää. :D Pääsykoerupeaman jälkeen vietin viimeisen ja haikean koulupäivän Eurajoen kansanopistossa, oli kyllä haikeaa sanoa heipat kaikille ihanille ihmisille, joiden kanssa oli viettänyt mielettömän vuoden! Muutin sitten takaisin Iisalmeen vanhempieni luokse kesäksi. Oli aivan mieletöntä vaan olla ja rentoutua ja nauttia alkavasta kesästä hektisen kevään jälkeen.

On May I had five entrance exams, three of them was in one week! Oh gosh how stressed I was. After the exams I spend my last day at the dormitory, it was so wistful to say goodbye to all my dormitory friends. It was an awesome school year with them! Then I moved to my hometown to spend the summer in my childhood home. It was nice to just relax and enjoy the upcoming summer after a busy spring.Kesäkuu/June

Kesäkuu meni töitä tehdessä ja kesäteatterin harjoituksissa. Oli kauhean kylmä ja koko ajan sai johonkin villapaitaa kääriytyä. Vietin juhannuksen kultsin luona Tampereella. <3 Oli vähän orpo olo olla niin kaukana toisesta koko kesän, ja nähtiin varmaan vaan pari kertaa koko kesänä. :P Kesän kohokohta oli, kun sain tietää, että pääsin kuin pääsinkin opiskelemaan musiikkia Turun konservatorioon, pääaineena klassinen piano. Minulla on vieläkin vaikeuksia hyväksyä, että oikeasti minut valittiin kaikkien niiden hakioiden joukosta. Tämä opiskelupaikka oli unelmien täyttymys. Olen uneksinut muusikon ammatista ihan pikkutytöstä asti, mutta en uskonut koskaan, että se voisi olla mahdollista. Mutta kyllä se niin on, että jos on valmis rehkimään unelmiensa eteen, niin kyllä se ennen pitkään palkitaan. <3

June was full of work and summer theatre rehearsals. Weather was cold and had to wear a cardigan all the time. I spend the midsummer with my honey. <3 We didn't see each other many times during the summer, since I lived so far away from him. The highlight of this summer was when I found out that I got accepted to study music in Turku's conservatory, main instrument classical piano. I still have difficulties to understand that really I got accepted among those all applicants. This studying place was a dream come true. Dream, that I always thought I couldn't have. But I can say that it's true when they say that if you are ready to really work for your dreams, they will eventually come alive. <3
Heinäkuu/July


Heinäkuussa oli kaikenlaista kivaa tekemistä töiden ohessa. Kesäteatterin esitykset olivat vihdoin ja nopesti sekin meni taas ohi ja kivaa oli kuten aina, vaikka minulla oli pienempi rooli, mitä yleensä. Juhlimme serkkuni häitä, oli  kivaa päästä pitkästä aikaa häihin, kun edellisistä oli vierähtänyt jo kymmenen vuotta. Käteni rupesivat kipuilemaan nyt entistä enemmän, vaikka pianoa en paljon kesällä soittanut, mutta sen edestä heiluttelin kyllä moppia töissä. Kipuilin takia kävin fysioterapialla, joka teippasi käsiini kineesioteippiä, jota käytin koko kuukauden.
  Loppukuussa oli sitten jokavuotinen ja kauan odotettu Qstock! Ja taas tänäkin vuonna oli mahtavat festarit! Parhaimmat esiintyjät olivat Sonata Arctica ja Volbeat. Ensi vuonna sitten uudestaan. :)

On July there was all kinds of nice happenings. I worked and was in summer theatre. I was in my cousin's wedding and went to Qstock festival, which was great like it has been every year.Elokuu/August


Elokuun alussa muutin Turkuun, löysin kivan kaksion, jonka vuokrasin erään toisen opiskelijan kanssa. Vuokra on edullinen ja kämppä sijaitsee ihan keskustassa! Kouluun ei ole kuin pari kilsaa matkaa. Elokuussa ehdin lomailla melkein kaksi viikkoa ennen koulun alkua ja tutustua uuteen asuinkaupunkiini. Ihastuinkin Turun kauneuteen ja bohemiuuteen, täällä on kivaa asua ja opiskella. :) Ja oli kivaa muuttaa lähemmäksi poikakaveria, pystyy näkemään vähän useammin. ^^ Juhlittiinkin hänen syntymäpäiväänsä, ja leivoin hänelle suklaakakun. Koulu alkoi elokuun puolessa välissä, oli se jänskää aikaa, mutta nopeasti sitä tottui opiskelurytmiin.

At the beginning of August I moved to Turku (which is over 500km away from my hometown), where I had found a wonderful flat from the centre! My school is 2km away from that. I moved on the 1st of August, and I had two weeks before my school would start. That meant I had two weeks holiday, before that I had worked all summer. It was nice to just relax and get to know Turku. Turku is very beautiful and bohemian city and it's closer to my boyfriend's home, so we can see each other more often. We celebrated his birthday and I made a chocolate cake. My school started in the middle of August, it was exciting time. Syyskuu/September


Syyskuu sujui leppoisasti, arkipäivät menivät koulussa ja viikonloput poikakaverin kanssa, vuoroin Tampereella ja vuoroin Turussa. Sain loppupalkan kesätöistä, joten se tiesi armotonta shoppailua piiitkästä aikaa! Innostuin vähän ostamaan Iron Fistin kenkiä, kun olivat niin edullisia. :D Kävimme myös kullan kanssa Tukholman risteilyllä. <3

September was nice, I went to school and usually spent the weekends with my boyfriend. I got my final payment from my summer job, so it was time for some serious shopping! I bought many Iron Fist shoes, they were in sale. We also went to cruise with my honey. <3

Lokakuu/October


Lokakuussa käväisin pitkästä aikaa kotona Iisalmessa syyslomalla, ihanaa oli nähdä perhettä pitkästä aikaa! Kävin myös pitkästä aikaa Helsingissä serkkuni polttareissa, en olekaan aikaisemmin ollut Helsingin yöelämässä. Mukavaa oli!

On October I visited my hometown and spent my autumn holiday there, it was wonderful to see my family again! I also visited Helsinki because my cousin had her bachelor party. It was the first time I saw Helsinki's nightlike. It was fun!
Marraskuu/November


Marraskuussa suoritin ensimmäisen pianotutkintoni. Koko syksy oli mennyt tutkintoa varten treenatessa, ja oli niin uskomaton fiilis kun kuulin päässeeni läpi ja vieläpä täysin pistein! Serkkuni vietti myös häitä Helsingissä, tuo viikonloppu tuntui ihan minilomalta, koska yövyimme poikakaverin kanssa hotellissa. Ja tutkintoni oli ollut häitä edeltävänä päivänä, joten sen jälkeen oli niin huoleton fiilis, ei jännittänyt esiintyä häissä. Loppukuukausi meni sitten normaaliin tahtiin, pitkiä koulupäiviä ja muutamaa työvuoroa kuussa ja rentoutumista viikonloppuna. Vietimme koulukavereiden kanssa pikkujoulua. Odotin jo malttamattomana joulua.

On November I got my first piano degree. I had been practicing for the degree the whole autumn and it was such a relief to get it done and with full points! My cousin celebrated her wedding in Helsinki, that weekend felt like a small vacation, with wedding party and spending the night in hotel. The rest of the month was quite peaceful, I had loong school days and I also did some work shifts. We had before-Christmas party with my school friends. I waited for Christmas.


Joulukuu/December


Joulukuu oli täynnä oppilaskonsertteja ja intensiivistä pianonsoittoa. Yleensä teen kaikki antamani joululahjat itse, mutta nyt pitkien päivien takia en ehtinyt, ainoastaan sukkien neulomista harrastin paljon, sitä pystyy tekemään luennollakin. :D Viimein koitti kauan odotettu joululoma! 

December was full of student conserts and intensive piano training. Usually I give self made Christmas presents, but this year I was so busy that only thing that I could do myself was knitting, because you can do it during lessons. :D And finally the holiday started!
Voin sanoa, että 2014 kuuluu elämäni parhaimpiin vuosiin. <3<3 On tapahtunut niin paljon ihania asioita, että alan kohta uskoa karman lakiin. 2013 nimittäin oli suoraan sanottuna niin paljon kaikkea p*skaa täynnä, että sen jälkeen tuntui niin ihmeelliseltä saada näin mielettömän ihana vuosi. :)  Tahdon kiittää kaikkia lukijoita kuluneesta vuodesta, kiitos että olette olleet mukana! <3

I can say that 2014 was one of my best years. Happened so many great and wonderful things that I must start to believe in karma's law. 2013 was so full of sh*t that it felt like a miracle to have so great year after that! :) I want to thank all my dear readers, thank you for being there. <3

2 comments:

  1. Kuulostaa tosiaankin upealta vuodelta :) Toivottavasti vuodesta 2015 tulee yhtä ihana! <3

    ReplyDelete