Tuesday, February 18, 2014

Some decoration things

Heips, täällä kirjoittelee flunssainen lomalainen! Olen kehuskellut hyvällä vastustuskyvylläni vimeiset puoli vuotta ja välttänyt opistolla riehuneet influenssa-aallot, mutta heti kun matkustin kotiin hiihtolomaa viettämään, niin pam ja hirveä flunssa iski päälle. :'( Varmaan savolainen flunssa on vähän ärhäkämpi tapaus kuin eurajokilainen. :D
  Viikonloppuna olin Oulussa juhlistamassa ihanaisen siskoni kolmekymppisiä, järjestimme siskolle yllätyskemut, vuokrasimme tilat, joihin pistimme pirskeet pystyyn. Ilta huipentui Ismo Leikolan esitykseen Energia Areenalla. Olipahan kerrankin tilaisuus leipoa kaikkea söpöä, sillä juhlien teemana oli ehdottamani prinsessakemut, ei kolmekymppiset tarvitse olla mitkään vakavat illanistujaiset! Leivoin kuppikakkuja, kakkutikkareita ja koristelin pari täytekakkua. Kahvipöytä oli täynnä sydämiä ja vaalenpunaista. :D

Ainakin yksi hyvä puoli tässä flunssassa on se, että voi hyvällä omatunnolla maata sohvan pohjalla aivoja ulos niistäen ja päivitellä blogia ihan rauhassa ja unohtaa koulutyöt hetkeksi. :) Ajattelin tehdä sisustuspostauksen, joita ei aiemmin hirveästi olekaan tämän blogin puolella nähty. Rakastan kaikkea sisustukseen liittyvää, mutta tällä hetkellä asun opiston asuntolassa, eikä omaa huonetta siellä saa hirveästi sisustella (minulla on esimerkiksi kauniin oksennuksen väriset verhot ja tahrainen vanha räsymatto, joita ei saa vaihtaa, ihanaa). Nyt kun olen lapsuudenkodissani, innostuin vähän räpsimään kuvia vanhasta huoneestani, joka kätkee sisälleensä suurimman osan sisustusrojuistani. Jospa sitä ensi syksyllä olisi kiva opiskelupaikka ja kiva pikku yksiö, josta saisi sitten sisustella itsensä näköisen!


Vanha rakas huoneeni toimii nykyään äitini työhuoneena, mutta tämä nurkkaus siitä on pyhitetty minulle. Nykyään oleilen lapsuudenkodissani aika harvakseltaan kaukaisen opiskelupaikan takia, joten tällainen nurkkaus riittää minulle, nämäkin rojut lähtee mukaani sitten kun saan kämpän hankittua. Huoneeni on talomme pienin, mutta olen aina tykännyt siitä, se on jotenkin kodikas ja tykkään tuosta vinosta katosta, se antaa sellaista ullakkohuoneen tunnelmaa. :)


Keräsin pienenä nukkeja, sain niitä ulkomaantulijaisiksi eri maista. Tämä vaalenpuna-asuinen nukke on rakkain, sain sen vanhemmiltani heidän vieraillessaan Tallinnassa. Viuhkat on ostettu Venetsiasta, kukat ja maljakko Tiimarista. Jokunen vuosi sitten Tiimarista sai vaikka mitä ihanaa sisustustavaraa, viimeisinä vuosina tuntui, että ei siellä ole muuta kuin kertokäyttökamaa. Enkelilamppu on tilattu monta vuotta sitten Ellokselta, tykkään siitä todella paljon. <3


Ihana musta-harmaa päiväpeittoni ja tyynyni on syntymäpäivä lahja siskoltani. Rakastan tuollaista barokkikuviointia, sisustaisin sillä varmaan koko kotini!! Frankenweenie-tyynyn sain viime vuonna lahjaksi kahdelta kaveriltani. Nuo valkeat tyynyt ovat äitini, sopivat mielestäni paremmin violetin päiväpeittoni kanssa.


Ruusuja minulta löytyy sisustusjuttuina vaikka missä muodossa, rakastan niitä. :D Nuo vitriinissä olevat saviruusut ovat mummoni tekemiä, hän osaa loihtia savesta vaikka mitä kaunista. Naamiot on Venetsiasta, kukapa olisi Venetsiassa käynyt ostamatta yhtäkään naamioita. :D Sänkyni vieressä on rakkaat käsityölehteni, pidän todella paljon noista 2007-2009 vuosikerroista, mutta minulta löytyy melkeinpä kaikki lehdet vuodesta 2006 aina tähän uusimpaan 2014 helmikuun numeroon asti. Aina se kestotilaus pitää uusia, vaikka olenkin vähän valitellut, että ennen lehti oli paljon monipuolisempi, nykyään lehdessä ei ole niin paljon itseäni inspiroivia ideoita. Viimeisessä kuvassa on vähän mangaa (loput jossain pahvilaatikossa) ja joitakin astioitani, loput astioistani on ollut kaksi vuotta pakattuna vierashuoneemme vaatekaapissa. :D Vitriiniin on laitettu muutama kaunis yksilö, Disney-kaupasta ostetut mukit ja Kodin Ykkösestä kotoisin olevat violetit viinilasit ja jälkiruokakipot.


Keijusoittorasia on ikivanha, mutta toimii hyvin vieläkin. Olen aina miettinyt, että miksi ihmeessä keijurasia soittaa jotain "Toivotus hyvän joulun"-kappaletta, outo yhdistelmä, joku Päiväsäde ja Menninkäinen olisi ollut parempi biisivalinta. :D Mustia säilytysrasioita hamstrasin joku vuosi sitten Suomalaisesta kirjakaupasta, niitä löytyy kahta eri kokoa.


Tästä kollaasista omia tavaroitani ovat vain nuo violetit tuikkuastiat, kollaasin yläkuva ja enkelikello on äitini työpöydän ääreltä napattuja. Olen kyllä vähän vihjaillut, että kotiuttaisin mielelläni tuon kellon omaan kämppääni, sitten kun joskus sellaisen saan hankittua. Pidän enkeleistä todella paljon, vaikka en olekaan uskonnollinen tyyppi. Minulla on kokoelma erilaisia enkelipostikortteja, ja yhdessä niistä on juuri tuo kuva. <3


Tämän viimeisen kollaasin kuvat eivät ole peräisin omasta huoneestani, vaan vierashuoneesta, jossa yleensä majoittuu kotona käyvät veljeni. Huoneen vaatekaapit ovat täynnä rojujani ja yksi nurkkaus toimii ompelunurkkauksenani, siellä on kaikki kankaat ja muut käsityötarvikkeeni. Seinällä on lisää nukkejani, joille äitini tuunasi säilytyspaikat vanhan lipaston vetolaatikoista, joiden pohjaan on liimattu tapettipalat. Laukkujani ja Venetsian naamioitani roikkuu naulakossa ja lattialla on ihana Vallilan Mandariini-kuosinen matto. Rakastan Vallilan kuoseja, suosikkejani on tämä Mandariini (violettina olisi unelma!!) ja perhoskuvioinen Mon Amour.

Rakastan selailla sisustuskuvia Tumblrissa ja Weheartitissa, voisi jossain vaiheessa tehdä sellaisen unelmakoti-postauksen. :)

English translation:

Hello, here writes one with the terrible flu! It's so my luck to get sick when it's the holiday. :P Well, at least there's some positive things when you are spending whole day just lying on the sofa and sneezing your brains out: you can focus updating your blog and forget about the school things for a while. :)

This post is about some decoration things that I photographed. There's not many decoration posts in my blog because at the moment I live in my school's dormitory where I can't decorate much. Most of my stuff lies in my childhood home, where I'm now. All the pics except the last one are taken from my old room, which was my little chamber for many many years. Nowdays it's my mother's workroom, which I don't mind since I'm spending little time at home due to my studies. Half of the room is still in my use and I can keep some of my decoration things there.
  The last collage is taken from the guestroom, where's most of my belongings and my sewing place. When I was little I collected dolls, and there's most of them and my dear handbags. I love tha carpet, it's Finnish design by Vallila.

I love to browse decoration pics from Tumblr and Weheartit, maybe I will make some kind of "my dream home" post in my blog..

No comments:

Post a Comment