Tuesday, May 28, 2013

Mask

Innostuinpa eilen kokeilemaan oman hiusnaamion sekoittamista huomatessani että entinen hiusnaamiopurnukka ammotti tyhjyyttään. Selailin erilaisia ohjeita netistä ja päädyin sitten tällaiseen:
2 ruokalusikallista majoneesia
2 ruokalusikallista oliiviöljyä
1 kananmuna
muutama tippa valitsemaasi eteeristä öljyä

Tämän teko on niin helppoa ja nopeaa, ja raaka-aineet löytyy suoraan keittiöstä! Sekoita aineet keskenään ja levitä koko mössö hiuksiin, kääri tukka elmukelmuun ja anna vaikuttaa puolisen tuntia, jonka jälkeen normaali hiustenpesu shampoolla ja hoitoaineella. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Pitkähiuksisten kannattaa tuplata annos, ja vaikka mömmöä aluksi näyttäisi olevan ihan liikaa niin kyllä sen sai helposti tähänkin tukkapehkoon iskettyä, annostelussa ei kannata nuukailla :D Olo ei kyllä naamion vaikutusaikana ollut kauhen hehkeä, pää täynnä kelmua ja naamiota valui pitkin naamaa koko ajan, tuli mieleen ihan Kristoffer Taxfree paitsi että tällä kertaa ei pukannut soijaa vaan majoneesia. :D
  Vähän jänskätti, että mitenkä naamion pois pesu onnistuu, aikaisemmin olen kokeillut tunkeaa hiuksiini oliiviöljyä ja hunajaa ja niiden saaminen pois päästä oli aika työlästä. Tämän naamion pesu oli helppoa ja kyllä minun kärsineistä hiuksistani tuli huomattavasti pehmeämmät ja eloisammat jälkeenpäin. Ainoa miinusseikka oli se, että hiukset tuoksuivat aavistuksen verran kananmunalta ja majoneesilta, mutta johtunee varmaan etten lisännyt seokseen mitään eteeristä öljyä niin kuin alkuperäisessä ohjeessa kehoitetaan. Suosittelen kyllä kokeilemaan, vaikka onhan se ihanaa levittää hiuksiin ihanantuoksuista hiusmömmöä kauniista purkista, mutta toisaalta mitä sitä suotta tuhlata rahojansa kalliisiin puteleihin kun voi hyödyntää keittiönsä tarjontaa. ;) Tämä oli nyt vähän tällainen random-postaus, mutta haittaneeko tuo!
 

Onko kukaan lukijoista kokeillut itse hiusnaamioiden tms tekoa?
No comments:

Post a Comment