Thursday, March 7, 2013

Cruelty Brought Thee Orchids

Ajattelin omistaa tämän postauksen kosmetiikalle. En ole hirveästi kosmetiikasta täällä höpötellyt, yleensä en jaksa kosmetiikkaostoksiani sen pahemmin esitellä, mutta sanottakoon, että rakastan kaikenlaista kosmetiikkaa, kauniinvärisiä luomivärejä ja huulikiiltoja, ihanan tuoksuisia huuli- ja vartalovoiteita, kynsilakkoja, kaikkea ihanaa! Olen aika tarkka siitä, mitä kosmetiikkaa ostan, sillä en halua suosia eläinkokeilla testattua kosmetiikkaa. Pikku pupujen ja muiden otusten ei tarvitse kärsiä sen takia, että haluan pistää pakkelia naamaani. Ajattelin vähän esitellä tässä postauksessa viime aikaisia kosmetiikkaostoksiani ja joitain vanhempia suosikkeja.
  Muistan kun katsoin 7.luokalla hirveän videon, joka kertoi eläinkokeista. Olen aina ollut hyvin eläinrakas ja videon näkeminen sai minut itkemään ja voimaan pahoin, sillä kuvamateriaali oli todella järkyttävää. Sinä päivänä päätin, että minähän en tuollaista kannata. Liityin pian Animalian jäseneksi ja otin selvää eläinkokeettomasta kosmetiikasta. Videon myötä aloin kiinnittämään huomiota siihen, millaisia tuotteita ostan. Uskon, että ostopäätöksillään kuluttajat voivat vaikuttaa muokkaamaan maailmasta edes hitusen paremman paikan.
  Yleensä suosin tuotteita, joissa on Leaping Bunny-logo (alla oleva kuva), silloin voin olla varma, että tuotteet ovat eläinystävällisiä. Jos tuotteessa on pelkkä teksti "tuotetta ei ole testattu eläinkokein", se voi tarkoittaa, että itse valmista tuotetta ei ole testattu, mutta tuotteessa käytettyjä raaka-aineita on. Jotkut eläinystävälliset kosmetiikkafirmat eivät laita mitään infoa tuotteisiinsa, mutta netistä saa kuitenkin helposti selville sen, mitkä kosmetiikkafirmat eivät testauta tuotteitaan eläimillä. Esimerkiksi Animalian kosmetiikkalista löytyy täältä (näyttää Suomessa myytävät eläinystävälliset kosmetiikkamerkit). Mutta muistakaa, että Leaping Bunnylla varustetut tuotteet eivät toki ole ainoita eläinystävällisiä tuotteita!
  Olen käyttänyt eläinystävällistä kosmetiikkaa jo kauan, joten tiedän jo aika hyvin, mitä tuotteita voin ostaa ja mitä en ilman että tarvitsee tarkistaa, löytyykö tuotteesta pupulogo vai ei. Mutta jos törmään johonkin minulle uuteen kosmetiikkamerkkiin, tarkistan yleensä eläinkoettomuuden netistä, jos tuotteessa ei pupun kuvaa näy.  

  "EU onkin uuden kosmetiikkadirektiivin myötä rajoittanut voimakkaasti kosmetiikan eläinkokeita, ja tällä hetkellä on jo voimassa kielto tutkia ensisijassa kosmeettisiin tarkoituksiin käytettäviä ainesosia ja lopputuotteita eläinkokeilla EU:ssa.

Esimerkkejä kosmeettisten aineiden tutkimisessa käytettävistä eläinkokeista:

   1. Draizen-testi eli silmänärsytystesti, jossa tajuissaan olevan kanin silmään laitetaan testattavaa ainetta.
   2. Oraalinen myrkyllisyystesti, jossa eläimelle pakkosyötetään yhden kerran tai toistuvasti testattavaa ainetta
   3. Ihonärsytystesti, jossa testattavaa ainetta voidellaan eläimen, yleensä kanin tai marsun, paljaaksi ajellulle iholle."


Leaping Bunny


NOAH-shampoo and restructing cream

Italiasta on helppo löytää eläinystävällisempää kosmetiikkaa. Olen täällä asuessani tutustunut moneen minulle ennestään tuntemattomaan kosmetiikkamerkkiin ja monet näistä ovat italialaisia kosmetiikkayhtiöitä. Täällä tavallisissa marketeissa on aika suppea kosmetiikkavalikoima ja paremmin tuotteita löytää erilaisista kosmetiikka/kemikaalioliikkeistä, esim Aqua&Sapone-liikkeitä tuntuu löytyvän joka toiselta kadunkulmalta ja sitten on myös luonnonkosmetiikkaan keskittyneitä putiikkeja. 
  Ahkeran värjäyksen ja kihartamisen takia hiukseni ovat aika kärsineet, joten päätin panostaa kunnolla ja ostin eräästä kosmetiikkaputiikista hiuksia korjaavan shampoon ja hoitoaineen. Tuotteet ovat NOAH-merkkisiä ja yhteensä maksoivat melkein 20 euroa, joten toivottavasti nämä nyt sitten auttavat! Shampoo haisee aika karmealle, mutta onneksi hoitoaine jättää hiuksiin raikkaan tuoksun. Yleensä joudun pesemään hiukseni joka päivä, mutta nyt olen pessyt vain joka toinen päivä eikä hiukset näytä rasvaisilta. :)


 Hand&nail cream: l'Erboristica
 Hand cream: Omia

Tässä on pari käsirasvaa, vasemmanpuoleinen on jo melkein tyhjillään, joten ostin jo uuden varalle. L'Erboristicaa löytyy Suomestakin, muistaakseni Stockmannilta, Anttilasta tai vastaavalta. Ostin tämän käsirasvan varmaan yli vuosi sitten, se on kestänyt pitkään. :D Tuote tuoksuu hyvältä ja kosteuttaa ihon hyvin, ainoa miinus on, että rasva ei imeydy kovin nopeasti.
   Omia-merkki on minulle uusi tuttavuus, tuotteilla on Leaping Bunny-logo ja vieläpä ovat suurilta osin luonnollisista raaka-aineista tehty. En ole varma, löytyykö Omiaa Suomesta, mutta jos jossain satutte näkemään, niin voi hyvällä omatunnolla ostaa. :) Tämä kyseinen käsirasva maksoi muistaakseni jotain 3,50 euroa, ja on mielestäni laadukas. Rasvaa ei tarvitse paljoa laitaa, imeytyy nopeasti ja pitää ihon pitkään kosteutettuna ja tuoksu on ihana.


Powder: Beauty Without Cruelty
Lip palms: Crazy Rumors (pink), The Body Shop (red)


Nämä kuvan tuotteet eivät ole ihan vastaostettuja, mutta edelleen käytössä. :D Crazy Rumors valmistaa vegaanisia huulirasvoja, Suomesta voi ostaa ainakin Heluna Fashionista, heidän nettikaupastaan ja Nelly.comista. Huulirasvoja löytyy laaja valikoima, on erilaisia hauskoja "makuja", kuten Root Beer, Banana Split, Bubble Gum.. Itselläni on Rasperry Sherbet (vadelmasorbetti), joka on aivan ihanan ja raikkaan vadelman tuoksuinen ja pakkauksen ulkonäkökin on niin söpö! Tämä huulirasva on ollut minulla jo yli vuoden, mutta en ole käyttänyt siitä vielä puoliakaan, rasvaa ei tarvitse kerralla paljoa laittaa.
  Toinen huulirasva on The Body Shopin ja se on mansikanmakuinen. Ennen käytin yhtiön tuotteita paljonkin, erityisesti rakastan heidän vartalovoiteitaan ja huulirasvojaan, mutta jokin vuosi sitten The Body Shopista tuli L'Orealin tytäryhtiö, joten lakkasin käyttämästä heidän tuotteitaan aktiivisesti. Yhtiöhän ei siis edelleenkään testaa ja se on edelleenkin oikeutettu käyttämään Leaping Bunny-logoa, mutta olen pettynyt siihen, että yhtiö on sidoksissa L'Orealiin, jota en todellakaan halua kannattaa.   
   Kivipuuteri (joka on vähän kärsinyt matkan varrella, kuten kuvasta voi nähdä..) on Beauty Without Cruelty-merkkinen ja tämänkin olen ostanut yli vuosi sitten täältä. Sipaisen aina hieman puuteria meikkivoiteen päälle ja olen tähän tuotteeseen ollut tyytyväinen. BWC:ltä löytyy myös muita meikkejä, mutta itse olen käyttänyt vain tuota puuteria. Haluaisin kyllä tilata muutaman kivan luomivärin ja huulikiillon..


Freeman's facial exfoliating scrub
 I Provenzali's hand soap

Freeman on ollut pitkään yksi suosikkini, rakastan kaikkia heidän tuotteitaan, erityisesti olen koukussa kasvonaamioihin. Harmi kun en ole Italiasta heidän tuotteitaan löytänyt. :/ Kuvassa näkyvä tuote on ihana greipin tuoksuinen kasvojen kuorinta-aine, joka on mielestäni paras koskaan käyttämäni kuorinta-aine. Pitää äitiä pyytää lähettämään Suomesta uusi tuubi kunhan tämä loppuu. :D
  I Provenzali on italialainen kosmetiikkayhtiö, heiltä löytyy lähinnä hiustuotteita, saippuoita ja suihkugeelejä. Kuvassa näkyvä tuote on käsisaippua, jonka ostin pari viikkoa sitten. Viime syksynä ostin samaisen yrityksen hiusnaamiopurnukan, jota olen käyttänyt aina kerran viikossa ja vasta nyt alkaa purkki olla tyhjillään. Pitänee ostaa uusi piakkoin. :)

Olen ollut jo useita vuosia Yves Rocherin tuotteiden suurkuluttaja, meikkipussini on täynnä kyseisen kosmetiikkayrityksen meikkejä ja hankin yleensä myös kasvojen puhdistusaineeni ja suihkugeelini heiltä. Olin murheen murtama kun sain selville Yves Rocherin menettäneen Leaping Bunny-logonsa johtuen eläinkokeista Kiinassa. Olen etsiskellyt jotain uutta "luotto"yhtiötä, ajattelin kokeilla Bottega Verdeä, Padovasta löytyy kyseinen putiikki ja olen siellä monesti tuotteita ihastellut, mutta en vielä ole kertaakaan ostanut. Onko jollakin kokemuksia Bottega Verden tuotteista?


Ja loppuun yksi Cradle of Filthin suosikkikappaleistani <3, kappaleen nimi sopii hyvin tämän postauksen otsikoksi.English translation:

I decided to talk about cosmetics. For me it's very important to use cruelty-free products and here I introduce some cosmetics that I have bought recently (and also some older favourites!). Usually I use products that have the Leaping Bunny-logo, because then I can be sure that product is truly not tested on animals.

4 comments:

 1. Mielenkiintoinen postaus , olet todella perehtynyt eläinkokeillatestaamattomiin tuotteisiin. Hienoa kun olet noin periaatteellinen asian suhteen, olen samoilla linjoilla.

  ReplyDelete
 2. Minulla on muuten käytössä eläinkokeilla testaamaton käsivoide, joka on Italiassa valmistettu. Mediterraneo-merkkinen. Ihan jees rasva, ei jätä näppejä limaisiksi ja iemytyy hyvin sekä tuoksuu hyvälle jopa minun nenääni. Sopii semmoisiin pikkasen kuiviin käsiin hyvin, mutta ei toimi tosi kuivissa käpälissä. Purkkikin on nätti :)

  Tässä vielä linkki tuotteeseen: http://www.shopathenas.com/90-crema-mani-olio-oliva-biologica-75-ml.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaa joo oon tainnu tota Mediterraneota nähdä joissain kosmetiikkaliikkeissä täällä, ihme kun ei vielä ole tullut ostettua :D Ja kiitos linkistä, sieltä löytyi vaikka mitä kivoja kosmetiikkajuttuja! :)

   Delete