Wednesday, January 2, 2013

Achievements and goals

Saavutukseni vuonna 2012:

1. Valmistuin neljän vuoden opiskelun jälkeen vaatetusalan artesaaniksi maaliskuussa 2012. Opiskeluni hieman venähti, sillä kävin amiskan rinnalla myös lukion, josta pääsin pois jo keväällä 2011.

2. Tein puvustuksen paikalliselle kesäteatterille, se oli unelmien täyttymys! Juuri tämän tyyppistä työtä haluaisin tehdä myös tulevaisuudessa. Minulle annettiin täysin vapaat kädet, materiaalikustannukset oli vain pidettävä miniimissään. Suunnittelin ja ompelin pukuja itse ja käytin hyväkseni teatterin vaatevarastoa. Näytelmä sijoittui 1900-luvun alkuun, joten sain tehdä ihania vanhan ajan pukuja. <3

3. Muutin heinäkuussa 2012 Pohjois-Italiaan, Padovan kaupunkiin viettämään kauan haaveilemaani au pair-vuotta. Mietin ja stressasin tätä päätöstä pitkään, mutta nyt voin sanoa, että kaikesta huolimatta se on ollut elämäni paras päätös. Joskus kannattaa ottaa hyppy tuntemattomaan. ;)
Tavoitteeni vuodelle 2013:

1. Opin puhumaan sujuvaa italiaa
  --> Ennen Italiaan muuttoani olin varma siitä, että opin puhumaan sujuvaa italiaa puolen vuoden Italiassa olon jälkeen. Nyt olen asunut täällä etelän lämmössä jo viisi kuukautta ja italian kielentaitoni on kaukana sujuvasta. :D Pitäisi vain rohkeasti irrottautua siitä tutusta ja turvallisesta englannista niin oppisin italiaa paljon nopeammin! Tavoitteeni on, että puhun sujuvaa italiaa ennen kuin muutan takaisin Suomeen, eli minulla on yli puoli vuotta vielä aikaa opetella. ;)

2. Pääsen yliopistoon tai ammattikorkeakouluun
  --> Hain viime keväänä opiskelemaan englannin kielen kääntämistä ja vaatetusmuotoilua. Kumpaankaan en päässyt, joten tänä keväänä olisi tarkoitus yrittää uudestaan.

3. Laihdutan ainakin viisi kiloa. Italia ei syyttä ole tunnettu hyvästä ruuastaan, ja nyt haluaisin eroon näistä kiloista, jotka olen täällä asuessani hamstrannut kroppaani..

4. Vähemmän koneella istumista, vähemmän television katsomista ja enemmän urheilua ja luovaa tekemistä. Italiassa ollessa luovat harrastukseni ovat jääneet aika taka-alalle. Ompelen ja neulon harvoin, piirrän sitäkin harvemmin. Kirjoitan silloin tällöin. Juoksuharrastuksesta olen sentään pitänyt kiinni.

5. Edelliseen liittyen haluan aloittaa uudelleen salilla käymisen ja sen rinnalla aloittaa jonkin uuden tai vähemmän uuden urheilulajin. Olen miettinyt zumban jatkamista, sitä harrastin melkeinpä kaksi vuotta, mutta en ole vielä Padovasta löytänyt/jaksanut etsiä sopivaa paikkaa tälle harrastukselle. Sitten olen myös miettinyt spinningin aloittamista, katsotaan nyt, toteutanko tämän.


Picture from weheartit.com


English translation:


My achievements on 2012:

1. On March 2012 I gratuated as a dressmaker.

2. On spring-summer 2012 I made costumes for the local summer theatre, it was such a great experience! That kind of work I'd like to do more in the future. :)

3. On July 2012 I moved to Padua, a city in Northern Italy to work as an au pair for one year.  I had dreamed of this for years and finally I had enough courage to fulfill that dream. It was the best decision in my life. I love living in Italy. :)

My goals for 2013:


1. Learn to speak Italian fluently
  --> I thought that I would learn to speak Italian fast, but I was wrong. I should abandon the safe and familiar English and start using only Italian! 

2. Get accepted to university.
  --> I want to study English and its translation or study more about sewing and designing clothes.

3. Lose weight 5 kilos.
  --> Italy is famous for its good food and I really want to get rid of all the extra that I have gained during my stay here.. :D

4. Less computer and tv, more sports and creative activity.

5. Start again going to the gym and maybe start some new sport for example spinning.No comments:

Post a Comment