Wednesday, November 21, 2012

Saturday Night's Horror and Fever

Olin koko viikonlopun kuumeessa, joten pari päivää vierähti leffoja ja Modernia perhettä katsellen. :)

Nämä tuli katsottua:
-Stephen Kingin It
-Halloween - naamioiden yö
-Bram Stokerin Dracula
-Dracula 2000
-The Others

Picture from weheartit.com


Stephen King's It

Seitsemän kaverusta yrittävät pysäyttää lapsia syövän Pennywise-klovnin. He luulevat surmanneensa tämän, mutta 30 vuoden päästä pelle jatkaa hirmutöitään ja päähenkilöt palaavat kotikaupunkiinsa pysäyttääkseen hirviön lopullisesti.
  Olen halunnut katsoa tämän leffan jo pitkään, sillä mielestäni Pennywise-klovni on ihanan karmiva hahmo ja monet ovat hehkuttaneet tätä elokuvaa hyväksi kauhuleffaksi. Odotin tältä elokuvalta paljon enemmän ja katsottuani sen olin aika pettynyt. Suurin miinus leffalle tulee sen pituudesta. Kolme tuntia on kyllä liian pitkä kesto kauhuelokuvalle, jännitys katoaa silloin helposti. Jos leffasta leikattaisiin puolet pois niin heti olisi parempi. ;)
  Parasta elokuvassa oli Pennywise, joka on samalla niin karmiva ja huvittava. Elokuvan muita päähenkilöitä näyttelevät osasivat kyllä hommansa, plussaa siitäkin.
Halloween - naamioiden yö

Vuonna 1963 6-vuotias Michael Myers puukottaa isosiskonsa hengiltä Halloween-yönä. 15 vuotta lukkojen takana vietettyään Myers pakenee ja palaa kotikaupunkiinsa tehdäkseen lisää ruumiita.
  Olen katsonut aikaisemmin ainoastaan vuoden 2007 uusintafilmatisoinnin ja ajattelin sivistää itseäni katsomalla myös alkuperäisen, onhan se sentään yksi modernin kauhuelokuvan merkkipaaluista. En ole koskaan pitänyt tällaisia slasherleffoja pelottavina, enemmänkin aina naurattaa teinien sekoilut niissä, miksi ne ei ikinä älyä, että se murhaaja on AINA siellä selän takana, ei edessä. :D
  Tämä pätkä oli ihan ookoo, mutta en usko, että katson jatko-osat. Olihan elokuvassa semmoinen kivan synkkä tunnelma ja Myers pahiksena ihan karmiva (ainakin sen raskas hengitys on karmiva :D), mutta tykkään enemmän niin sanotuista "kasvollisista" pahiksista kuin tämmöisistä naamiohepuista. Elokuvassa minua häiritsi suunnattomasti päähenkilön ääntely hätätilanteissa, ihan ihme vinkunaa piti koko ajan, kiljunta olisi ollut uskottavampaa. :D Ja miksi ihmeessä se aina jätti sen veitsen siihen tappajan viereen kun luuli tappaneensa sen? Eihän pahis ikinä kuole yhdestä pienestä puukon iskusta (ihan sama osuiko se päähän tai kaulaan tai käteen tai mahaan). Ja miksi ihmeessä se päähenkilö vieläpä jäi ihan siihen tappajan "ruumiin" lähelle nyyhkyttämään, minä ainakin olisin juossut toiselle puolella kaupunkia..

Bram Stoker's Dracula

En tiedä miten tiivistäisin tämän elokuvan juonen pariin lauseeseen... Entä jos hehkutan vaan, että se on tosi hyvä ja katsomisenarvoinen leffa? :D Kaikki tietää kuka on Dracula, joten turhaan rupean siitä höpöttämään.
  Oli ehtinyt vierähtää pari vuotta siitä, kun viimeksi katsoin tämän ja lauantaina oli semmonen fiilis, että nyt kyllä haluaisin katsella Gary Oldmania kulmahampailla varustettuna. Tämä leffa on kyllä semmoista silmäkarkkia että aiai. <3 Rakastan elokuvan tunnelmaa, puvustusta, juonta ja näyttelijöitä (kaikkia paitsi Keanu Reevesiä, sen vaihtaisin toiseen). Harmi vaan, että elokuvassa nähdään niin vähän komeaa silinteripäistä Draculaa, suurimmaksi osaksi ajasta se on vaan karmiva vanha ukko tai jokin ihme lepakko-susi-otus. :D
Dracula 2000

Varasjoukkio murtautuu  Lontoossa Abraham van Helsingin holviin ja varastaa siellä olevan hopea-arkun rikkauksien toivossa. Kiikuttaessaan arkkua jenkkeihin joukkio saa kauhukseen selville, että arkussa lepää itse Dracula. Tämä pääsee vapaaksi ja van Helsing yhdessä avustajansa Davidin kanssa lähtee pysättämään vihollisensa ja pelastamaan tyttärensä, josta Dracula on kiinnostunut.
Tämän leffan olen nähnyt joskus aikaisemminkin muutama vuosi sitten, ja vaikka se ei nyt mikään superhyvä olekaan, halusin katsoa sen uudestaan. Ehkä suurin syy tähän on Draculaa esittävä Gerard Butler, joka on elokuvassa kyllä aika nami (*kuola valuu*). <3


Ihanainen Dracula <3
The Others

Grace asuu suuressa talossa kahden valolle allergisen lapsensa kanssa. Hän palkkaa kolme palvelijaa pitämään huolta talosta edellisten palvelijoiden lähdettyä äkillisesti. Piakkoin talosta alkaa kuulua outoja ääniä, jotka saavat Gracen kauhun partaalle.
  Hmm..en tiedä mitä mieltä olen tästä elokuvasta. Moni on hehkuttanut tätä elokuvaa, mutta minuun se ei ainakaan ensimmäisellä katselukerralla uponnut. Pidin elokuvan tunnelmasta ja miljööstä, mutta en jaksanut keskittyä juoneen. Loppuratkaisu oli onnistunut ja näyttelijät hyviä, mutta jokin jäi uupumaan. Pitää varmaan katsoa uudestaan ja keskittyä kunnolla. :D Mielummin katson tällaista psykologista kauhua kuin sellaista veri-ja-suolet-lentää-mättöä. ;)
Mistä kauhuelokuvista te tykkäätte/ ette tykkää? 

English translation:

 I was sick for the whole weekend so I just watched movies in my bed. Here's some movies that I watched. What horror movies you like or dislike?

ALL MOVIE PICTURES I TOOK FROM GOOGLE!

No comments:

Post a Comment