Wednesday, November 28, 2012

One day you will climb very high only to fall


Esittelenpä seuraavaksi Taivaan pilarit-sarjan. Katsoin sen pari kuukautta sitten ja tykkäsin kovasti. <3

Tämä keskiaikaan sijoittuva, 8-osainen minisarja perustuu Ken Follettin samannimiseen kirjaan.  Olen ehkä aikaisemminkin täällä blogin puolella toitottanut historia-innostustani, joten heti kuultuani sanat "keskiaika" (ja "Rufus Sewell" <3<3) kiinnostukseni heräsi ja halusin nähdä sarjan heti. En siis ole lukenut kirjaa, joten en etukäteen tiennyt, mitä sarjassa tapahtuu.
  Juoni lyhyesti. Sarja sijoittuu keskiaikaiseen Englantiin, joka on anarkian valtaama kruununperimystaisteluiden takia, oikeastaan voidaan puhua sisällissodasta. Kuninkaan kuoltua Tapani (Stephen in English, en ymmärrä miksi näitä nimiä pitää suomentaa) kaappaa vallan, mutta kuolleen kuninkaan tytär haluaa valtaistuimen itselleen. Valtataistelut ovat kuitenkin sarjassa vain taka-alalla ja pääjuoni seuraa katedraalin rakentamista Kingsbridgeen ja tämän ympärille kietoutuu monia henkilöitä ja sivujuonia. Uuden katedraalin rakentaminen ei suju helposti sodan ja lukuisien sabotaasiyritysten takia. Sarjassa näkyy hyvin millainen merkitys kirkolla ja uskonnolla siihen aikaan oli ihmisiin.
  Sarja on siis täynnä juonittelua, sotaa, romantiikkaa, komeita miehiä ja kauniita naisia, keskiaikaista arkkitehtuuria yms yms ja keskiaikainen miljöö on tällaiselle historiafriikille mannaa. vaikka juoni pääosin onkin fiktiivinen. Tykkään todella paljon menneeseen aikaan sijoittuvista sarjoista/elokuvista, joiden fiktiivinen juoni on rakennettu historiallisten faktojen ympärille.
  Tykkäsin sarjasta todella paljon, sitä olisi voinut katsella useammankin kuin kahdeksan jakson verran. Juoni voi ainakin aluksi tuntua hieman monimutkaiselta lukuisine hahmoineen ja sivujuonineen, mutta loppua kohti oli aika helppo arvata miten sarja päättyy. Mielestäni sarjan kuvaus keskiajasta on uskottava, ärsyttää kun jotkin keskiaikasarjat antavat niin ruusuisen kuvan kyseisestä ajasta (ritari pelastaa neidon ja he elävät elämänsä onnellisina plaa plaa ja huilumusikki soi), vaikka oikeasti keskiaika oli julma ja synkkä.

Pictures from Google:English translation:

This post is about tv-series called The Pillars of the Earth. 

The Pillars of the Earth is based on Ken Follett's book of the same name. I'm very interested in history, so when I heard that this series tells about the Middle Ages (and that lovely Rufus Sewell is in it <3<3) I wanted to see it immediately. I haven't read the book, so I didn't know what will happen in the series.
  I liked The Pillars of the Earth very much, it's a pity that there's only eight episodes. First the plot can be a bit complicated because there's lots of characters and subplots, but near the end you can guess what will happen next. The series give you a truthful image about the Middle Ages,  it was a dark and brutal time in history. 
  

No comments:

Post a Comment