Sunday, October 21, 2012

Shopping and sightseeing

Tuntuu, että tästä blogista on tullut pelkkä uusien hankintojeni esittelypaikka, alunperin blogia aloitellessani mielessäni oli jotain ihan muuta. :D Italiassa asuessani olen shoppailut joka viikko jotain uutta itselleni (minkäs sille voi kun keskustasta löytyy tsiljoona puotia täynnä kaikenlaisia ihanuuksia), joten esittelemistä on kyllä riittänyt! Mutta nyt toivottavasti saan shoppailuhimoni taltutettua, sillä minun pitäisi alkaa säästää Suomen reissua varten, pitäähän sitä jouluksi kotiin tulla. :)

Mainitsinkin edellisessä postauksessa perheeni tulosta tänne asuinkaupunkiini Padovaan. Viime viikon torstaina mummoni ja tätini saapuivat illalla ja olin heitä juna-asemalla vastassa. Oli niin ihanaa nähdä tuttuja naamoja pitkästä aikaa! Perjantaina kiertelimme keskustassa ja esittelin heille Padovan nähtävyyksiä. Kävimme muutamassa kirkossa (täällä on ihan älyttömästi kauniita kirkkoja!), kasvitieteellisessä puutarhassa, Prato della Vallessa (suuri puistoaukio, jossa on viikonloppuisin jättimäiset markkinat), shoppailimme, kahvittelimme ja tietenkin söimme maailman parasta jäätelöä. Minusta tuntuu siltä kuin löytäisin aina uuden kivan putiikin joka kerta kun käyn keskustassa, perjantainakin löytyi ihana teekauppa ihan tutulta kadulta. Sieltä ostin kauniin kiinalaisvaikutteisen teepurkin, seuraavalla kerralla ostan kyllä varmasti jotain ihanaa irtoteetä. <3 Teeputiikin jälkeen jatkoimme matkaamme ja löysin todella ihanat ja edulliset kengät eräästä kaupasta. Kokoa 36 ei ollut ja 35 näytti niin älyttömän pieneltä, mutta kokeiltuani 35 koon kenkiä ne osoittautuivatkin sopiviksi. Nämä kengät ei kuitenkaan ole ne maailman jalkaystävällisimmät, mutta edullinen hinta ja söpö ulkomuoto saivat minut ostamaan nämä poposet itselleni. Löysin myös yhdestä katukojusta ihanan, ohuen huivin, jonka mummuni osti minulle. Kiitos mummu! <3

My new shoes! <3
Lauantaina saapuivat äitini ja pikkuveljeni. Ennen heidän tuloaan kiersin tätini ja mummuni kanssa Prato della Vallen markkinakojut läpi (siinä riittää tekemistä moneksi tunniksi) ja kävimme katsomassa lähellä olevaa jättimäistä katedraalia. Minulla ei ollut paljon rahaa, joten ostin vain kahdet sukkahousut, taisivat olla 3 euroa kipale. Shoppailun jälkeen menimme lounaalle ja huomasimme, että tätini lompakko oli varastettu, joten se tiesi reissua poliisilaitokselle. Italian kielen taitoni joutui tosissaan koetukselle, sillä poliisit eivät puhuneet englantia...mutta hyvin siitä selvittiin, harmi vaan että lompakkoa ei löytynyt. :(


Sunnuntaina meillä oli tarkoitus viettää päivä Venetsiassa, mutta kaikki edulliset junat olivat lakossa. Tämän saimme selville vasta junaliput ostettuamme, mutta onneksi pystyimme käyttämään ostetun lipun maanantaina. Koko maanantai päivä oli ankea ja sateinen, mutta onneksi sekään ei voinut vähentää Venetsian kauneutta. Olisin löytänyt vaikka mitä kivaa ostettavaa kävellessämme ympäriinsä, mutta koska lompakkoni melkein ammotti tyhjyyttään (enkä kehdannut koko ajan ruinata rahaa äitiltä), jätin suurimman osan himoitsemistani asioista ostamatta. Venetsian kadut ovat pullollaan katukauppiaita, ja yhdestä kojusta ostin edullisesti Venetsian naamion. Näitä naamioita löytyy kaikkialta, Venetsiassa ollessa ei voi olla törmäämättä niihin. Malleja on varmaan miljoonittain ja hintahaitari saattaa vaihdella kahdesta eurosta sataan euroon, kalleimpia naamioita pystyy ostamaan hienoista naamioihin keskittyneistä putiikeista, kun taas edullisia yksilöitä löytyy katukauppiailta tai matkamuistomyymälöistä. Minulla oli hirveä valinnanvaikeus naamioita katsellessani, mutta lopulta päädyin punaiseen pieneen naamioon. Haluan vielä joskus ostaa sellaisen koko kasvoja peittävän, koristeellisen naamion, ehkä sitten kun olen onnistunut säästämään vähän rahaa. Mutta tätä punaista voisin sitten käyttää karnevaaliaikana. :)
  Kävin myös ensimmäistä kertaa elämässäni Bijou Brigittessä, aivan ihana paikka. <3 Olisin halunnut hamstrata kaikki korut Halloween-hyllystä, mutta rahatilanteeni ei edelleenkään sallinut sitä. Ostin sitten kahdet hanskat, toiset ovat tekonahkaiset ns."ajohanskat" ja toiset ovat kauniit ja pitsiset kynsikkäät. Kummatkin ovat olleet minulla jatkuvassa käytössä, joten rahani eivät menneet hukkaan. :)
  Kävelimme koko päivän ja illalla raahustaessamme juna-asemaa kohti jalkani huusivat väsymyksestä. Tätä asiaa ei auttanut yhtään se, että kuljimme asemalle vähän pitemmän kaavan kautta, sillä olimme jossain vaiheessa kääntyneet väärään suuntaan. Venetsiassa on aika helppo eksyä, sillä se on täynnä pieniä katuja ja kujia, jotka muodostavat mielenkiintoisen labyrintin. Ahtaanpaikankammoisille pimeillä kaduilla haahuilu ei varmaan ole kauheasti mieleen, mutta minä tykkäsin vähän eksyillä ja seikkailla niin kauniissa miljöössä, ja vieläpä hyvässä seurassa. ;)


Tiistai aamuna sanoin haikein mielin hyvästit mummolleni ja tädilleni, jotka lähtivät bussilla kohti Venetsian lentokenttää. Sen jälkeen lähdin äitini ja pikkuveljeni kanssa kiertelemään kauppoja keskustassa ja kahvittelemaan. Meillä ei ollut mitään aikataulua vaan kävelimme rauhassa ja kiinnostavan kaupan sattuessa silmään poikkesimme sisään. Aina välillä piti tietenkin syödä jäätelöä ja istahtaa kahville johonkin pikku kahvilaan. Rakastan Italian kahvilakulttuuria, täällä kahviloita löytyy varmaan joka kadulta. On niin ihanaa istuskella kahvilassa ja rupatella niitä näitä seuralaisten kanssa.
  Löysin eräästä sikahalvasta vaateliikkeestä violetin, ohuen villatakin, jonka äitini osti minulle. Rakastan violettia ja olen jo pitkään haaveillut tällaisesta yksinkertaisesta mallista. 
  Keskiviikko sujui samalla tavalla kuin tiistai eli rennon shoppailun merkeissä. Löysin eräästä liikkeestä ihanan Marilyn Monroe-laukun edullisesti, enkä kauan miettinyt sen ostamista. Ostin sen lähinnä treenikassiksi, laukku on sen verran tilava, että sisään mahtuu sisäpelikengät ja liikuntavaatteet yms. Ja kuka sanoi että treenikassi ei saisi olla tyylikäs. ;)
Lopuksi vielä esittelen siskoltani saamani korut, jotka äiti toi minulle Suomesta. Korut ovat siskoni kaverin tekemiä, joten näitä ei kaupasta saa ja ovat ihan uniikit, minun mieltymysten mukaan teetetyt. Mitenkähän sisko on päätynyt tuohon kenkäkoruun, minustahan ei voi millään huomata, että olen kenkäfriikki. :D Ja Jack Skellington on aina ihana. <3 Kiitos sisko-kullalle näistä, olivat ihana yllätys! <3


 P.S. Jos haluat lukea enemmän tämän viikon tapahtumista ja nähdä kuvia Padovan nähtävyyksistä ja Venetsiasta, käväiseppä matkablogissani. ;) Päivittelen sinne ensi viikolla!


English translation:


I've lived now in Italy for three months and I think that every week I've done some shopping (and how can I avoid that when there are millions of beautiful shops full of gorgeous things, waiting for you to buy them!). When I started to write this blog I had other things in mind than just showing here my shopping results, all my recent posts here are about shopping. But I think this will change because I have to start saving money so that I can visit Finland on Christmas.
  My family from Finland came here last week and I introduced them to Padua and Venice. Last week was full of shopping, eating pizza and ice cream, drinking coffee and walking and walking and admiring some sights. Here you can see what things I bought. I will update to my other blog some (=hundreds) pictures from Venice and Padua. ;)

No comments:

Post a Comment