Monday, October 8, 2012

Season of the stars and butterflies

Perjantaina aloitin italian kurssi, joka päättyi yhdeltä. Sen jälkeen päätin jäädä keskustaan kotiin menemisen sijasta, sillä minun piti kuitenkin hakea isäntäperheeni vanhin lapsi koulusta ennen neljää ja koulu sijaitsee lähellä keskustaa (ja kotimatka olisi kuitenkin kestänyt sen verran, että olisin ehtinyt olla kotona suunnilleen tunnin). Ja ainahan sitä ilomielin shoppailee, jos sellainen tilaisuus sattuu tarjoutumaan! ;) Voisin muutenkin kuluttaa keskustassa aikaani ihan vaan kävelemällä ympäriinsä. Padovan keskusta on niin ihana kauniine&vanhoine rakennuksineen ja kapeine mukulakivikatuineen.
  Käväisin muutamassa vaateliikkeessä, mutta suurimmasta osasta en löytänyt mitään mielenkiintoista, sillä en tykkää hirveästi tämän syksyn muodista. Haluaisin ostaa uusia hameita ja mekkoja, sillä toin Suomesta mukanani niitä vain muutamia. Löysin kuitenkin H&M:ltä kivan tähtikuvioisen t-paidan, ruusuklipsejä tukkaan ja paketin sukkia. En tiedä mikä ihmeen fiksaatio minulla on tällä hetkellä tähtiin, olen tämän kesän ja syksyn aikana ostanut tähtikuviollisen mekon, käsilaukun, saappaat ja nyt tämän t-paidan. Sama juttu myös perhosten kanssa, olen ostanut perhosaiheisen laukun, paidan, vyön ja kaulakorun..Mulla on nyt tähti- ja perhoskausi menossa, mitähän seuraavaksi. :D
  Kävin myös Yves Rocherilla ja sain kanta-asiakkaaksi liittymisen kunniaksi ilmaisen ripsarin ja 40% alennuksen valitsemastani tuotteesta. Ostin violetin luomivärin, vedenkestävän kajaalin ja läpinäkyvää suojalakkaa kynsille. Tuosta kajaalista olen tykännyt ihan älyttömästi, sitä on helppo laittaa ja pysyy siistinä pitkään.

Tämän korun ostin pari viikkoa sitten, mutta unohdin esitellä sen täällä. :) Perhosen taakse kätkeytyy kello.


My shoppings from H&MSome cosmetics from Yves Rocher

Perjantaina menimme kavereideni kanssa juhlimaan. Tilasimme muutamat drinkit baarista/kahvilasta ja kävelimme ympäri keskustaa ja juttelimme random-tyyppien kanssa. Olen tavannut Padovassa asuessani nuoria monista eri Euroopan maista, mutta harmi vaan, kun yhtään suomalaista ei ole tullut vastaan. Tuntuu, että en ole puhunut suomea kenenkään kanssa kasvotusten ikuisuuksiin, jos ei oteta skypeä huomioon.
   Perjantaina menimme myös yökerhoon ja jouduin ostamaan 10 euron jäsenkortin, että pääsin sisään (mutta onneksi kortti kestää koko vuoden ja sillä pääsee klubiin sisään ilmaiseksi). Mutta se yökerho...huhhuh en ole rupumpaa paikkaa nähnyt, paikka näytti ihan autiotalolta, jonne oli raahattu sohvia ja dj-laitteet. Tästä huolimatta paikka vaikutti todella suositulta, sillä ulkona oli hirmuiset jonot (jotka ystäväni kanssa kohteliaasti ohitimme). Positiivista kuitenkin oli ilmaiset/edulliset juomat ja hyvä musiikki ja meininki. 
  Kolmen aikaan aloin jo haukotella siihen malliin, että oli jo aika lähteä kotiin. (Ihmettelen, miksi täällä ei ole yöbusseja tai -ratikoita..Viimeinen ratikka kotiini päin lähtee jo 23.48! Ja monet yökerhot aukeavat vasta yhdentoista tai kahdentoista aikoihin, joten jos sinne mielii mennä, niin on pakko mennä taksilla kotiin.) Poistuttuamme yökerhosta hyvästelin keskustaan menevät kaverini ja kävelin yksin juna-asemalle toivoen, että löytäisin sieltä taksin kotiin. Juna-asema ja sen läheinen alue eivät ole yöllä kauhean turvallisia, varsinkin jos liikkuu siellä yksin. Yritin kauhuissani soittaa taksia aseman edessä seisoessani, mutta taksin numero oli varattu koko ajan. Päätin, että vitut, minähän kävelen kotiin, eihän sinne ole kun muutama kilometri, mutta käveltyäni pari sataa metriä riensin takaisin asemalle peloissani nähtyäni kaikki ne kadulla liikkuvat hämärät tyypit. Soitin kaverilleni ja valitin, että mitä minä nyt teen. Aloin olla jo aika kauhuissani, mutta onneksi sain vihdoinkin kännykälläni yhteyden johonkin taksikuskiin. Olin varmaan aika hysteerisen kuuloinen sopertaessani puhelimeen olinpaikkani, taksikuski sanoi, että "rauhoitu rauhoitu, olen tulossa sinne". Olin niin helpottunut kun ikuisuudelta tuntuvan ajan jälkeen näin taksin tulevan ja pääsin turvallisesti kotiin! Seuraavalla kerralla otan kyllä pyörän mukaan kun lähden juhlimaan. :D

Lauantaina menin keskustaan syömään lounasta ystäväni kanssa. Hirmuisen pizza- ja jäätelöannosten jälkeen tunsin itseni mursuksi. :D Kiertelimme syönnin jälkeen kauppoja, ja löysin Mangosta kivat housut. Käytän todella harvoin housuja, mutta ajattelin, että nämä kapealahkeiset housut näyttäisivät kivalta uusien saappaideni kanssa ja ne tuntuvat jalassa mukavilta. Tykkään paljon housujen kuvioinnista, se näyttää ihan pitsiltä.

New trousers from Mango, sorry about the bad pictureJospa saisin säästettyä vähän rahaa, että saisin ostettua itselleni hyvän kameran! Tällä hetkellä otan kaikki kuvat kännykällä ja laatu nyt on mitä on ja olen vieläpä aika amatööri valokuvauksessa. Ehkäpä sitä oppii, nyt on ainakin motivaatiota ottaa hyviä kuvia kun on oma blogi, kunhan nyt vielä saisin hyvän kameran hankittua.English translation:

Last Friday I started my Italian course and after the lessons I went shopping in the centre. I love the centre, it's so wonderful with all the beautiful buildings and streets.
  From most of the shops I visited I didn't find anything interesting, I really don't care about this Autumn's fashion. I'd like to buy new skirts and dresses, but maybe I have to order from the internet.. From H&M I found nice t-shirt with stars, now I have a strange addiction to anything with stars and butterflies! I have bought star patterned dress, handbag, boots and t-shirt and butterfly patterned handbag, shirt, belt and necklace. :D 

On Friday I went to party with my friends. I had to take a taxi to get home, because there were no nightbusses or trams. Oh god I was so horrified when I waited my taxi alone at the trainstation in the middle of the night! I have been told that the train station is not a safe place in the night time, but there I was alone, in front of the station house at three o'clock in the morning. I was so relifed when finally my taxi arrived! Next time I take a bike with me when I go partying. :D

On Saturday I went to eat lunch with my friend. After that we went shopping and I bought nice trousers from Mango. I usually don't wear trousers, but these ones looked so nice that I had to buy them.

I hope I could save some money so that I could buy myself a camera! Now I take all the pictures with my phone, so the quality is not so good and besides I'm an amateur in taking photos. 
No comments:

Post a Comment