Saturday, October 27, 2012

I wanna do bad things with you

Aaah kiitän sitä henkilöä, joka keksi internetin ihmeellisen maailman! Vaikka en yleensä kannata internetistä laittomasti lataamista (sillä pitäähän tekijöiden saada korvaus työstään), niin Italiassa asuessani olen sysännyt periaatteeni syrjään, sillä minulta jäi muutama tv-sarja kesken lähtiessäni Italiaan.
  Koska olen tehnyt viime aikoina varmaan miljoona postausta liittyen shoppailuun, ajattelin nyt tehdä postaus-sarjan, jossa esittelen sarjoja, jotka ovat olleet minulla katselun alla lähiaikoina. En ole hirveämmin katsellut televisiota Italiassa ollessani (ainoastaan lastenohjelmia :D), vaan lataan haluamani sarjat netistä ja katson omalta läppäriltäni. Syy tähän on yksinkertaisesti se, että Italiassa kaikki (siis aivan KAIKKI) ulkomaalaiset sarjat dubataan italiaksi ja vaikka se kaunis kieli onkin, niin haluan katsoa ohjelmat alkuperäiskielellä. (Yrittäkääpä vaikka katsoa kiinalaista keskiaikaan sijoittuvaa toimintaelokuvaa italiaksi dubattuna..no thanks!)

True Blood

Sain kuukausi sitten katsottua kyseisen sarjan viimeisimmän, eli viidennen tuotantokauden. Suosittelen tätä sarjaa yliluonnollisista otuksista pitäville, True Bloodin vampyyrit eivät ole mitään twilightmaisia säihkyhörhöjä, vaan "kunnon" vertalitkiviä ja auringonvalossa palavia valkonaamoja. En rupea spoilaamaan uusimman tuotantokauden tapahtumia, koska Suomessa tätä ei vielä tietääkseni ole näytetty telkkarissa ( ja kaikki eivät harrasta netistä lataamista).
  Jäin koukkuun tähän sarjaan heti ensimmäisestä jaksosta jonka näin ja nyt odotan malttamattomana kuudetta tuotantokautta, vaikka 5.kausi ei mielestäni ollut yhtä hyvä kuin edeltäjänsä.
  Minun ei varmaan tarvitse tarkemmin kertoa, mistä sarjassa on kyse, suurin osa on varmasti kuullut True Bloodista. Kerron lyhyesti. Elikkäs sarjan päähenkilö on Sookie Stackhouse, joka työskentelee tarjoilijana Bon Tempsissä ja omaa yliluonnollisia kykyjä. Toki sarjassa on muitakin tärkeitä henkilöitä ja myöhemmissä kausissa ei keskitytä niin paljon ainoastaan Sookieen. Sarja sijoittuu nykyaikaan, jossa vampyyrit ovat niin sanotusti tulleet "kaapista ulos" eli ihmiset tietävät heidän olemassa olostaan. Japanilaiset onnistuivat kehittämään synteettisen veren eli True Bloodin, jota ihmisten keskuudessa julkisesti elävät vampyyrit (ainakin virallisesti) litkivät ravinnokseen. Sarja perustuu Charlaine Harrisin kirjoihin.
  Ehkä ainoa asia, mistä en pidä True Bloodissa, on se, miten vampyyrit kuolevat. Jos vampyyrin sydän lävistetään vaarnalla hän räjähtää öklöksi verimössöksi. Siis seriously? Sitä ollaan niin olevinaan hirmuisia, voimakkaita ja ikääntymättömiä olentoja, mutta sitten jos sattuu yksi puutikku osumaan oikeaan kohtaan niin POKS ja se siitä. Verratkaapa vaikka Anne Ricen vampyyrimaailmaan, siinä vampyyreita on lähes mahdotonta tappaa, yksi vaarna sydämessä ei ole kuolemaksi.
  Joitakin sarjoja katsoo, koska tykästyy tai kiintyy päähenkilöön (omalla kohdallani esim. House) ja toivoo hänelle kaikkea hyvää ja on oikeasti itsekin surullinen jos päähenkilölle tapahtuu jotain ikävää. Minun täytyy myöntää, että vaikka pidän True Bloodista todella paljon, en koskaan ole pahemmin välittänyt Sookiesta (ihan sama juttu Harry Pottereissa, melkeinpä vähiten tykkään itse herra Potterista). Minussa hän ei ole herättänyt mitään järisyttäviä tunteita, enemmän oikeastaan negatiivisia (ehkä olen vain kateellinen hänen ihanista miehistään :D). Pidän enemmän Sookien söpöstä ja hölmöstä veljestä Jasonista, mutta ehkä ultimate lempparihahmoni on Lafayette. Hän on vaan jotenkin niin ihana ja omalaatuinen. :) Tykkään myös todella paljon Pamista, vaikka hän on yleensä sellainen bitch. :D Kaikki tuntuvat kuolaavan Ericin ja Billin perään, mutta minusta sarjan ihanin mies on Alcide  (ja tässä vitoskaudessa oli aivan ihana uusi seriffi, ihana mies hänkin <3).
  Minun piti tehdä tästä ihan lyhyt esittely, mutta toisin kävi. Onneksi en sentään ihkuttanut koko postauksen ajan Alciden ihania rintalihaksia ja nappisilmiä tai Pamin ihanaa vaatekokoelmaa. :D Mutta lopuksi vielä sanon, että suosittelen tätä sarjaa, jos
  1.) Tykkäät vampyyreista ja muista yliluonnollisista olennoista
  2.) Väkivalta ja veren roiskuminen ei saa sinua tutisemaan. (Muutenkin sarja on paljon "ronskempi" kuin esim. nimeltä mainitsemattomat teinivampyyrisarjat.)
  3.) Tykkäät romantiikasta, jännityksestä, ihmissuhdeongelmista, mysteereistä, huumorista, komeista miehistä&naisista yms yms..

Sookie and Bill


Alcide <3<3
Lopuksi sarjan tunnari:English translation:

I was thinking to write about series that I watch and here I tell about True Blood. I think most of you know this series so I don't start to tell about the plot. I finished to watch the 5th season and now I am waiting for next one though I didn't like this latest season as much as the others.
One thing that I don't like about True Blood, is the way how vampires die there. If you pierce vampire's heart with the stake, he/she will explode to a bloody mess. Seriously? Vampires are sooo powerful and ageless creatures and then if they get a wooden stick in their heart BOOOM and that's it.  Compare this to Anne Rice's vampire novels, where's almost impossible to kill a vampire, one stake to the heart isn't fatal.
You usually watch series because you like the main character (me for example like dr. House very much, that's the main reason I watch the whole series) and you are sad if something bad happens to this person. I love True Blood, but I have never liked Sookie (same with Harry Potters, I love the books but I have never liked Mr. Potter much). I like more Sookie's cute brother Jason, but my ultimate favourite character is Lafayette. He's so unique and wonderful. I also like Pam, though she can be a real bitch sometimes. Many people adore Bill and Eric but I think the most adorable man in the series is Alcide. <3 


4 comments:

 1. Blogisi vaikuttaa oikein mielenkiintoiselta :) Pystyykö blogiasi jäädä lukemaan? Itselläni ei ainakaan näy kohtaa sivustossasi, josta voisi tulla lukijaksi :/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mukavaa, että mun jutut kiinnostaa :D Tervetuloa lukemaan! Eikös se lukijaksi liittyminen ole tuo Suscribe To? Se ainaki löytyy tuosta sivusta. Voi tietenki olla että en oo älynny sitä lukijanappulaa laittaa, en oo kauheen hyvä näissä tietokonejutuissa. :D Ite yleensä liityn lukijaksi niin, että kopioin blogin osoitteen ja liitän sen oman Bloggerini lukuluetteloon. :)

   Delete
 2. Hmmm...ei se taida olla tuo painike mitä ehdotit :/ Itselläni on blogissani tuolla oikessa sivussa lukijat tuollaisessa laatikossa ja sen päällä lukee otsikkona lukijat. Sen alapuolella lukee "liity tähän sivustoon". Siitä kun painaa niin pääsee lukijaksi :) Sen saa kyllä laitettua tuolta ulkoasu asetuksista :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo nyt lisäsin sen Lukijat-jutun, kiitos avusta! :)

   Delete